Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Goedkoper dan je moeder: Trust en Urban Revolt

Ger
  • Op 6 september 2014

Trust. Beroemd in eigen land en ver daarbuiten. Het elektronicamerk huisvest gewoon in Dordrecht, maar producten van Trust-makelij zijn overal en nergens te koop. Prachtig natuurlijk. Zo’n stukje Oud-Hollandsche VOC-mentaliteit moet je koesteren en dus gingen we op de IFA in Berlijn gewoon eens langs. 

En dan kom je er helaas al snel achter dat Trust ook maar Trust is. Dat wil zeggen: het bedrijf maakt apparatuur voor de man of vrouw met een kleine portemonnee. Een nobel streven, maar in de praktijk resulteert dat in regelrecht beroerde muizen, toetsenborden of speakers. En na een wandeling rond de overigens verder prima stand van de fabrikant konden we ons niet aan de indruk onttrekken dat dit niet direct veranderd is.

Geen Bose

Exemplarisch is Urban Revolt, een vorig jaar met veel bombarie aangekondigd sub-merk van Trust. Onder Urban Revolt produceert het bedrijf audio-apparatuur, specifiek gericht op een wat jongere doelgroep. Een tof idee, maar je gaat ons niet vertellen dat een over ear hoofdtelefoon die voor twintig euro weggaat goed klinkt. Dat doen ze gelukkig ook niet. Een marketingmanager op de stand omschreef het treffend: “Het is geen Bose waar je naar luistert.”

“Het is geen Bose waar je naar luistert.”

Gelukkig heeft Trust de collectie van Urban Revolt, bestaande uit speakers, hoofdtelefoons en opladers (?) wel een lekker fris design meegegeven. De producten zien er, simpel gezegd, gewoon erg leuk uit. Maar ja, het probleem van Trust blijft de kwaliteit. En met prut ga je het tegenwoordig gewoon niet meer winnen. Hoeveel jongeren zie je anno 2014 niet met zo’n belachelijke dure Beats By Dre op hun kop lopen?

Urban Revolt Fiësta

Urban Revolt FiestaZelfs het meest prijzige apparaat van Urban Revolt is notabene goedkoper dan zo’n rap-hoofdtelefoontje. De Urban Revolt Fiësta, een draadloze speaker gericht op de muzikant, kost tweehonderddertig euro. Daarmee krijg je een gigantische professioneel ogende speaker waar je instrumenten, een iPad en andere accessoires in kunt pluggen. Bovendien heeft ‘ie een oplaadbare batterij, zodat de Urban Revolt Fiësta altijd mee te nemen is. Maar ja: de hoeveelheid watt zegt genoeg. Gaat een muzikant, hobbyist of amateur, het redden met 60 watt? Nee. Het ziet er leuk uit, maar gaat absoluut geen wereldprestaties leveren.

En dat is misschien wel kenmerkend voor Trust (en Urban Revolt) in z’n geheel. Het bedrijf doet absoluut haar best, maar van het imago ‘goedkoop’ kunnen ze ondanks frisse kleurtjes nog steeds niet afkomen.

Wij hopen op betere tijden voor Trust. Want zo zijn we ook wel weer.