Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De Wandelgangen met iPad Pro, Android M & OnePlus 2

De Wandelgangen met iPad Pro, Android M & OnePlus 2
Dennis de Vries

De spanning stijgt. Komende weken houden grote fabrikanten hun grote congressen, namelijk Google I/O en WWDC van Apple. En daar verwachten we veel nieuwe functies in veel nieuwe software op evenveel nieuwe hardware. Logische dat het gaat over iPad Pro’s en Android M.

 

Android M op Google I/O

** UPDATE** Android M is inmiddels officieel gepresenteerd. Check hier wat er nieuw is in Android M

Ook binnenkort: Googles’s ontwikkelaarscongres Google I/O. Dus ook hiervoor zwellen de geruchten aan en die geruchten gaan voornamelijk over Android M. Volgens Buzzfeed wordt vingerafdrukbeveiliging een dingetje in deze nieuwe software voor mobiele apparaten. Mocht je nu al je Droid ontgrendelen via je vingerafdruk, dan is dat eigen inbreng van de telefoonfabrikant. Binnenkort wordt dat dus ingebakken in het besturingssysteem van je Android smartphone of tablet. Verder worden er wearables beloofd, krijgen we veel VR te zien en gaat Google iets met IoT doen. Alles onbevestigd, we weten het pas zeker als het congres echt begint.
Dope, wanneer is Google I/O Aanstaande donderdag 28 mei, om 18:30 is de keynote. Hou ‘m hier voor al het nieuws.

 

iPad Pro, Apple TV en iPhone 6S ‘nieuws’

Voor Apple-fans die heel benieuwd zijn hoe zo'n split-screen functie er op een tablet uit ziet....

Voor Apple-fans die heel benieuwd zijn hoe zo’n split-screen functie er op een tablet uit ziet….

 

Apple’s ontwikkelaarscongres het WWDC nadert en daarmee zwellen de geruchten over nieuwe i-gadgets dus aan. In dit geval gaat het wederom over de iPad Pro. Niet over hoe groot hij wel niet met worden of over die stylus die er wellicht bij zit. Neen, het gerucht gaat nu over de software. Schijnbaar wordt het mogelijk op het 12,9 inch scherm om twee programma’s naast elkaar te draaien. “Kan dat nog niet dan?”, vraagt elke Android en Windows-tablet gerbuiker zich nu verwonderd af. Neen. iOS loopt een beetje achter. Maar op het WWDC zal deze functie vast gepresenteerd worden als het beste ding sinds de uitvinding van de Kapsalon.
Is er verder nog Apple nieuws? Zeker! De Apple TV, niet dat kastje maar de daadwerkelijke tv die er nooit kwam, gaat er definitief nooit komen. En volgens betrouwbare bronnen van Mobilecowboys komt de iPhone 6S in september naar Nederland. Diezelfde bronnen melden tegelijk dat water nat is en ijs koud.

 

OnePlus 2 wordt gebenchmarked

De lancering van de Oneplus One was wel een dingetje. Een voordelig, maar goed utigerust toestel dat bijna niet te krijgen was. Dan willen we ‘m allemaal juist hebben natuurlijk. Een knap staaltje marketing dat er op z’n minst voor zorgt dat we nu ook uitkijken naar de opvolger. De OnePlus 2 dook op in benchmarkresultaten, die een beetje meer informatie geven. Het toestel wordt uitgerust met een Snapdragon 810 octa-core processor en 3GB aan RAM. Dus…dan weet je dat.
Wanneer kan ik ‘m kopen De OnePlus 2 staat op de planning voor het einde van dit jaar. Maar als ze weer zo’n gek invite-systeem hanteren, kan het best zijn dat jij ‘m pas veel later krijgt.