Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Android-app moet Meerkat in de race houden

Android-app moet Meerkat in de race houden
Bart
  • Op 1 mei 2015

De videostreamingdienst Meerkat is nu ook beschikbaar voor Android. De app kwam in maart van dit jaar al uit voor iOS en was vooral hip onder bezoekers van het Amerikaanse SXSW-festival. Na de komst van Periscope, de tegenhanger uit het kamp van Twitter, kakte de populariteit in.

Met het uitbrengen van de Android-app, overigens nog in bètaversie, heeft Meerkat nu een streepje voor op Periscope. Laatstgenoemde app is nog altijd alleen voor iOS-gebruikers beschikbaar.

Beide apps blinken vooral uit in eenvoud: met één druk op de knop is het mogelijk om een livestream op te zetten. Dat gebeurde in de eerste weken massaal, met als gevolg dat we de meest onzinnige dingen voorbij zagen komen. In Uitbuiken bespraken we dan ook de toekomst van videostreaming en merkten we op dat er overeenkomsten waren met de begindagen van Twitter. Destijds was de slogan van Twitter ‘What are you doing?’ en werden we platgegooid met berichten als ‘ben nu in koffiebar X’ of ‘ga nu een boterham smeren’.

 

 

Uitbuiken 78: Item over Meerkat vs Periscope vanaf 7:30
 

Twitter maakte uiteindelijk een evolutie door en werd een stuk ‘zinniger’ medium, met de bijpassende vraag ‘wat houdt je bezig’ (What’s happening?). Laten we hopen dat Meerkat en Periscope dezelfde weg volgen.

 

Meerkat is gratis te downloaden Meerkat in de Play Store.