Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

App review: Retype

App review: Retype
Jeroen den Otter

Reviewoverzicht

Gebruiksvriendelijkheid
9
Coole fonts
10
Overige bewerking
8
Prijs
6

Font knaller

Geen mooiere app om snel mooie teksten over je foto's heen te plakken, downloaden dus!

Word je helemaal gek van die standaard Aviary fonts? Goed nieuws, vanaf nu kan iedereen hedendaagse hipsterbranding maken, via de applicatie Retype. Dit appje geeft je toegang tot een hele set creatieve fonts + allerhande tweaks voor je foto’s.

Wat doet Retype?

Aan de naam zou je al lichtelijk kunnen raden dat het bij deze app draait om fonts, in de volksmond ook wel lettertypen . Met Retype kun je bijvoorbeeld je favoriete quote of zinsnede op je foto plakken op verschillende stijlen met creatieve graphics. Van een oud handgeschreven, tot een wat zakelijkere stijl, niks is te gek. Doordat Retype een vaste compositie hanteert maakt het niet uit hoe lang je tekst of quote is, het blijft er altijd goed in proportie uitzien. Naast tekst toevoegen kan je met Retype ook nog je foto bewerken zodat je tekst echt goed naar voren komt, bijvoorbeeld door een sterke achtergrond blur.

Coole fonts draaien je foto's in een handomdraai om in iets hips

Coole fonts draaien je foto’s in een handomdraai om in iets hips

Waarom is dit vet?

De eenvoud waarmee je met Retype een afbeelding op pimpt is geweldig alleen moet men daarvoor wel een kleine duit á la 2,99 geven aan Apple. Sinds s’lands gemiddelde telefoongebruiker geen afbeeldingen importeert naar zijn PC en dan een programma als Adobe Photoshop opent, wat!?, photoshop, wat is dat , maakt dat de prijs van 2,99 euro wel wat dragelijker, omdat je voor Adobe Photoshop ook wel even in de buidel moet tasten. Bovendien zou het een grote last zijn om de graphics die bij elk font zitten op te zoeken en in een juiste compositie te plaatsen.

Dus ja, Retype is vet alleen moet je wel opletten dat je niet over de top gaat met bewerkingen, hou het subtiel, anders wordt het overdreven – iets wat de schoonheid van een afbeelding in de weg staat. Soms is dat wél leuk, zo kan je van die hilarische Tumblr afbeeldingen maken. Hier een kleine tutorial hoe de app werkt en op welke manier je zo’n ultieme hipster afbeelding maakt, gaan we!

 

Stap 1: Selecteer een ontzettende vintage afbeelding

Selecteer links bovenaan het afbeelding icoon. Hier vind je door Retype geselecteerde afbeeldingen die doen denken aan Tumblr afbeeldingen, je weet wel van die feel good shit. Gelukkig kan je ook nog je eigen creaties bewerken. Dus zet snel je frappé latte venti met ijsklontjes, slagroom en karamel topping op de plaat.

 

Stap 2: Het moment suprême, selecteer je font en compositie stijl

Behold! Je hebt je koffie maar je uiterst inspirerende levensquote moet er nog even op geplempt worden. Retype geeft fontnamen zoals ‘Elise’ of ‘United Hipster’, god please, maar dit zegt menig mens niks, gelukkig krijg je bij elke naam een kleine voorvertoning hoe je tekst eruit gaat zien. Ik recommandeer het font ‘Vintage en ‘Letterpress’, deze fonts hebben de juiste lading + graphic stijl die jouw koffie nog chiller maakt.

 

Stap 3: Hellup! Mijn quote komt nog niet echt tot leven

Ain’t worry about a thing, we got you covered. Je tekst kan je laten shinen door ‘m een andere kleur te geven maar voor dit specifieke project zou ik niet verder gaan dan zwart, wit of grijs. Als dit nog niet helpt kan aan de volgende toeters en bellen trekken:

  • Fade: Hiermee pas je de belichting van de foto aan
  • Blur: Hiermee maak je de achtergrond wazig
  • Opacity:  Hiermee kan je de tekst of de afbeelding naar de voor of achtergrond brengen, net wat beter past bij je foto.

Vóila, u hipster afbeelding is klaar.

Dit gaat helemaal nergens over

Dit gaat helemaal nergens over haha

Conclusie Retype

Retype is een geweldige en makkelijke app om je foto van een flinke dosis hipheid te voorzien. Een overvloedige keuze aan fonts in combinatie met leuke standaard fotobewerking maakt Retype tot een plezierige app die je herhaaldelijk gebruikt. De maker van de Retype, Sumoing is overigens ook de eigenaar van Camu, een algemene fotobewerking app waar ik al zeer over te spreken was. Het moge duidelijk zijn dat Sumoing de fotografiebewerking app wereld serieus nemen en dat doen ze maar al te goed.

Download

iOS: Download Retype–  2,99 euro