Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (9) met iPad Air, Xbox One en Whatsapp

Dennis de Vries

Klop het tafelkleed even uit, en ga er dan maar eens goed voor zitten. Ook deze maandagavond buiken Ger en Dennis weer uit met nieuwe tech en gadgets. En niet zomaar de eerste de beste gadgets; we hebben de iPad Air op tafel liggen. Er valt veel om van te houden, maar ook gerust iets om op te haten. Verder bespreken we wat de nieuwe Xbox met ouderwetse tv doet en gaan we natuurlijk in op de stelling van vorige week. Dit is ‘Uitbuiken!’

 • De iPad Air dus. Apple’s nieuwste hoogstandje op het gebied van tablets. Dunner, lichter, harder, sneller…wat kun je er verder nog over zeggen? Genoeg, maak je daar maar geen zorgen over. Maar het meest bewaren we even voor een aparte video. Binnenkort meer iPad Air op deze site.
 • Kort nieuws komt deze week van Blackberry. Er zijn namelijk screenshots opgedoken van een Z10 die de Google Play Store op het scherm heeft. 1337 hackers als wij zijn, zetten wij ook gewoon even de Play Store op de iPad Air. Omdat het kan. Verder hebben we het over een Tizen camera, een HTC One speakerdock en een krankzinnig plan van Samsung om de wereld te redden van aliens.
 • Vorige week hadden we het over smart tv’s en de meningen daarover waren erg verdeeld. Alsof ze ons bij Microsoft gehoord hadden, kwam er deze week veel informatie naar buiten over de live tv functie van de Xbox One. De nieuwe console maakt van elke tv een smart tv,op z’n Microsofts. Wat is het? Hoe werkt het? Waarom?
 • Whatsapp, je hebt het goed gedaan. Maar als we je niet op de computer kunnen gebruiken, dan hoeft het niet meer. Dat was ongeveer de strekking van de stelling van vorige week. De meningen waren als vanouds verdeeld. Sommigen van jullie zweren bij Whatsapp, anderen zien vooral de nadelen. We komen al snel tot de kern van de zaak; we kunnen nog even niet zonder. Hoe dat zo? Check de uitzending!
 • Opmerkingen? Vragen? Liefdesverklaringen? Haatmail of ordinaire spam? Laat ze lekker in de comments achter, of mail even naar uitbuiken@draadbreuk.nl

Tot volgende week!

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Goede aflevering, top dat die balk met tweets ook verdwenen is. Kijkt veel prettiger

 2. Jack Decker

  ik had eerst whatsapp op mijn pc via bluestacks alleen maar je telefoonnummer invullen en dan krijg je een bericht en dan moet je die code invullen

 3. Dave Zeegers

  Even over updates: Helaas Ger, wij programmeurs zijn nou eenmaal niet perfect en daarom zijn updates wel verrekte handig! Ken jij dát ene spel nog op de NES of SNES dat je dan niet uit kon spelen omdat er een bug in zat? Dat is niet meer en dat is dus je winst 😉

  De iPad cover is trouwens een Smart Case, dat is dus een andere variant als de Smart Cover. Deze brengen ze al een tijdje beide uit, met de Smart Cover zal het extra gewicht meevallen, toch?

  • Dennis de Vries

   Yup, dat is zo ontzettend fijn aan updates. Als er iets mis is, kun je dat relatief gemakkelijk nog even achteraf fixen. Als er vroeger iets mis met je game was, dan was dat een strop.
   Maar daar schuilt ook een gevaar in. Programmeurs die onder tijdsdruk bijvoorbeeld halfbakken software de deur uit moeten doen. Wat boeit het dat het vol met bugs zit? Gooi er een week later een update uit, klaar is Kees. Deadline gehaald.

   Dat proef ik ook een beetje met de next-gen consoles. Ze weten niet zo goed welke kant het op gaat. Wat mensen nu echt willen. Wat ze zelf willen. Dus weet je wat? We poepen er op de launchdate gewoon wat hardware uit met enkele basisfuncties en gaan dan eens kijken wat we er via updates nog aan toe kunnen voegen. Bij de PS3 kwam daar ook verdomd weinig van terecht, ik vrees het ergste voor de PS4.