Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony maakt gadget voor House of Cards

Sony maakt gadget voor House of Cards
Ger
  • Op 24 april 2014

Iedere 4K-televisie is klaar voor de toekomst. Dacht men. Totdat Netflix kwam en de hele wereld op het gebied van video on demand op zijn kop zette. Want 4K-streaming, dat is met het oog op bitrates en gigantische hoeveelheden aan data toch andere koek. Gevolg: 4K-televisies uit 2012 zijn helemaal niet zo nieuw als je hoopt. Gelukkig is Sony de beroerdste niet en introduceert het de FMP-X5. Een mediaspeler die kan streamen. In 4K.

‘Big deal, mogen we al wegklikken?’, hoor ik jullie denken. Toch is de Sony FMP-X5 is op zichzelf een heel erg grappig apparaat. Waarom? Deze mediaspeler is namelijk misschien wel het grootste niche-apparaat ooit. Kun jij alle vragen in onderstaand formulier met een ‘ja’ beantwoorden, dan ben jij in de uiterst unieke positie om deze nieuwe gadget (prijs: 400 euro) aan te schaffen. Moet je bij één van de vragen ‘nee’ aankruisen, dan is de FMP-X5 helaas geen optie voor jou.

 Sony FMP-X5 kooptest

  • Heb jij een 4K-televisie?
  • Zo ja, is deze van Sony?
  • Zo ja, komt deze uit 2012 of 2013?
  • Zo ja, weet jij wat Netflix is?
  • Zo ja, hou je van series kijken?
  • Zo ja, vind je Kevin Spacey een leuke of interessante acteur?
  • Zo ja, kijk je graag naar House of Cards?
  • Zo ja, heb je alle afleveringen van House of Cards niet al stiekem gedownload?

Verklaring voor dit vragenformulier: de FMP-X5 mediaspeler werkt alleen op Sony 4K-televisies uit 2012. Oké, ook bij nieuwere 4K-tv’s van het merk, maar daar is de speler overbodig, omdat in die Bravia-televisies alle benodigde codecs om te kunnen streamen al zijn ingebouwd.

Streaming in 4K is nog nieuw. Netflix is momenteel de enige dienst die dat ondersteunt. Maar zelfs bij Netflix staat 4K-streaming nog in de kinderschoenen. Alleen House of Cards, die toffe serie met Kevin Spacey, is momenteel beschikbaar in KKKK. Er zijn sterke geruchten dat je binnenkort ook Breaking Bad in 4K kunt kijken, maar in Nederland is dat (nog) niet het geval.

In wezen heeft Sony dus een apparaat gemaakt om op oude televisies House of Cards te kijken. Snappen jullie nu waarom de FMP-X5 een grappig apparaat is?

De Sony 4K mediaspeler is vanaf augustus beschikbaar. Oh, en wil jij weten welke series en films er allemaal beschikbaar zijn op Netflix – al dan niet in 4K – check dan onze rubriek: Draadbreuk aan de Stream!

4K-mediaspeler FMP-X5