Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Infographic: verkoop van apps op een rij

Infographic: verkoop van apps op een rij
Bart
 • Op 18 februari 2014

Zoals kleren de man maken, maken apps een besturingssysteem. Dat bleek onlangs wel na onze vraag waarom jullie Windows Phone niet willen omarmen. Conclusie? Apps, apps en nog eens apps. En dan vooral het gebrek daaraan. De volgende infographic toont haarscherp aan waarom jullie gelijk hebben.

“Ik denk dat het grootste deel toch afhaakt met het aantal apps dat te verkrijgen is op de windows store”, aldus Jeroen den Otter in de reacties op onze vraag wat er mis is met Windows Phone. En daarin was hij zeker niet de enige. Maar klopt het ook? Nou, als we onderstaande infographic checken wel. Daaruit blijkt dat de App Store van Apple een compleet winkelcentrum is in vergelijking met het winkeltje van Windows Phone, maar ook dat de Blackberry niet verder komt dan een kraampje op de markt.

 

Smartphone App Store Statistics
Courtesy of: Blogmost.com

 

In de lijst met meest populaire gratis apps staan een aantal opvallende namen. Geen Twitter of Instagram, maar Clean Master en UC Browser. Eerlijk gezegd hebben we die op de redactie van Draadbreuk nog nooit getest.

Nog opmerkelijker: het aantal apps in de Play Store en App Store verschilt niet extreem veel van elkaar, maar in de winkel van Apple werd in 2013 meer dan vijf keer zoveel geld uitgegeven. Blijkbaar zijn gebruikers van iOS meer bereid om de portemonnee te trekken dan Android-gebruikers. We zijn daarom benieuwd naar wat jullie maximaal hebben uitgegeven aan een app (check de poll!) en laat in de reacties ook horen welke apps het geld wel of juist helemaal niet waard waren!

 

LG is verkozen tot meest innovatieve merk van 2013
×

 

Check ook:
> DISCUSSIE!: Waarom willen jullie geen Windows Phone?
> Bands en apps: waarom muzikanten de smartphone omarmen
> RAAR: app om je telefoon met je oor te unlocken

Reacties

 1. Sianto

  Lol een poll! Vaker doen!

  • Ja, high tech hè?

  • Sianto

   Zekurs!