Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Effectief posten op social media

Effectief posten op social media
Jeroen den Otter

Hoe zorg je ervoor dat jouw social media posts op het perfecte moment in iemands tijdlijn komen? Met behulp van de apps Buffer en Latergrame kan jij gewoon om 03:00 een tweetje de lucht in sturen terwijl jij in dromenland zit en dat allemaal voor nop. Hoe zit dit in elkaar?

Ieder beetje modern bedrijf zit tegenwoordig wel op social media en stuurt van alles de lucht in. Om posts zo effectief mogelijk in je timeline terecht te laten komen moet je op gerichte tijden content plaatsen zoals bijv. om 07:00 bij het opstaan, om 12:00 bij de lunch en om 16:00 nog een keer als je terug van werk bent. Ideaal, want op de ze manier post je content constant op de juiste tijden per dag.

 

Buffer

Een dergelijke app waarmee dat kan is Buffer, hiermee kan je Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn posts creëren en op een desgewenst moment plaatsen. Oja, Pinterest kan je trouwens ook besturen, het moet niet gekker worden! Je start Buffer door een account aan te maken of in te loggen met je Twitter gegevens. Eenmaal binnen kun je al je sociale netwerken koppelen – van een Twitter pagina tot een Facebook like, van een groep tot profielpagina.

Binnen de app kun je voor ieder sociaal netwerk je posts opzetten inclusief foto’s. Je kiest vervolgens of je de post direct wilt plaatsen of dat je ‘m in de ‘queue’ zet. Queue is magisch want hier kies je een dag – of meerdere dagen – inclusief de tijd wanneer je posts geplaatst worden. Je kunt tot 10 posts klaarzetten, mocht je meer willen, dan moet je dokken.

Om het leven in Buffer nog makkelijker te maken en jouw hersenlasten te verzachten heeft Buffer uit onderzoek al de optimale tijden voor jou aangegeven waarop je kan posten. Doen dus! Daarnaast bieden ze ook een afbeelding tool genaamd Pablo. Hiermee kan je perfecte afbeeldingen creëren voor bijv. op Twitter. Met perfect bedoel ik: keurig uitgelijnd zodat tekst en afbeeldingen mooi worden weergeven in je Twitter timeline zonder daadwerkelijk op de afbeelding te drukken. Dit geldt idem dito voor Pinterest en Instagram afbeeldingen

Tot slot biedt Buffer ook analytics! Jaja, want wie wil nou niet weten hoeveel potentie zijn of haar tweet heeft? Geen idee hoe ze het meten maar met Buffer kan het! Daarnaast vind je ook likes (want ja, zo heet dat tegenwoordig op Twitter), retweets en mentions. Leuk stats natuurlijk maar je ziet dit ook in de standaard Twitter appplicatie.

Het juiste sociale netwerk op de juiste tijd

Het juiste sociale netwerk op de juiste tijd

 

Latergrame

Omdat Buffer in de gratis versie de functie mist om Instagram te koppelen betekent dat niet dat we Instagram links laten zitten. Latergrame biedt namelijk wél ondersteuning. Koppel een of meerdere Instagram accounts en je tikt net zoals in Buffer de tijden en dagen aan waarop je je content wilt plaatsen. Het verschil met Buffer zit ‘m in het feit dat Buffer nadat je alles hebt ingesteld alles automatisch post terwijl je bij Latergrame een notificatie krijgt op het moment des waarheids waarna je daarna ‘handmatig’ op de post button moet drukken. Dit is niet ideaal omdat de app niet het hele proces van content plaatsen uit de handen neemt maar jezelf op het moment suprême nog actie moet ondernemen. Desondanks deze gemiste feature blijft het een prima app.

 

Downloaden

Buffer – Gratis

Latergrame – Gratis