Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Is Samsung Slimme Netwerkwissel wel slim?

Is Samsung Slimme Netwerkwissel wel slim?
Afdeling Commercie

‘Home is where the wifi connects automatically’, zei een wijs man ooit eens. Maar wat als jouw huis zo groot is dat niet elke kamer knap wifi-bereik heeft? Samsung Slimme Netwerkwissel, een functie ingebouwd in nieuwe Galaxy smartphones, biedt uitkomst. Als het wifi-signaal niet optimaal is, schakelt de telefoon automatisch over op 3G/4G. Zo kun je altijd ongestoord verder met internetten. Samsung noemt zijn netwerkwissel slim. Maar of dit slim is is de vraag. Zo is er heel wat trammelant geweest over Apple zijn WiFi assist!

Er kleeft namelijk nogal een groot nadeel aan dit soort smartphone-functies. Ongemerkt kan door de wisselingen van wifi naar databundel de telefoonrekening veel hoger uitlopen dan gebruikers in de gaten hadden. WiFi Assist en de Slimme netwerkwissel van Samsung zorgen er voor dat jij optimaal over het internet kan surfen. Maar wanneer jij een filmpje aan het kijken bent en de verbinding overschakelt naar een 3G/4G netwerk, kan het zijn dat het veel data verbruikt. Erg lastig wanneer jij geen onbeperkte databundel hebt, dit kan leiden tot vervelende hoge telefoonrekeningen. Smartrepair legt graag uit hoe de Slimme Netwerkwissel van Samsung werkt en hoe het uitgezet kan worden zodat jij controle hebt over de verbinding.

Wat is Samsung slimme Netwerkwissel precies?

Samsung geeft jou de mogelijkheid om ten alle tijden optimaal te kunnen surfen op het internet. Wanneer de WiFi ontvangst niet optimaal is zorgt de Slimme Netwerkwissel ervoor dat het netwerk wordt gewisseld, it’s in the name! De WiFi verbinding wordt dan vervangen voor het mobiele netwerk 3G/4G. Deze optie is standaard aanwezig op de nieuwste toestellen van Samsung en is vaak automatisch ingeschakeld. Alleen het kan zijn dat het niet optimaal werkt. Wat blijkt is dat de verbinding regelmatig kan haperen waardoor het surfen op het internet nog steeds niet vlekkeloos verloopt.

 

smartrepair logo

 

Daarnaast beslist Samsung Slimme Netwerkwissel welke netwerkverbinding het beste is. Wanneer jij geen onbeperkte data bundel hebt kan Samsung Slimme Netwerkwissel voor problemen zorgen. Het kan zijn dat jij denkt op het WiFi signaal allerlei video’s aan het bekijken bent, terwijl de Slimme Netwerkwissel er voor heeft gezorgd dat het signaal is gewisseld. Dit is een aanslag op je datavebruik. Geen ramp als wanneer jij een onbeperkte databundel hebt. Maar wanneer dit niet het geval is ben je zo door je bundel heen, waardoor je telefoonrekening hoger is of je MB’s moet kopen.

Hoe zet ik Slimme netwerkwissel uit?

De Slimme netwerkwissel is eenvoudig aan en uit te zetten. Wanneer je geen onbeperkte databundel hebt is het slim om grip te hebben op het signaal. Volg het slimme netwerkwissel zet-uit stappenplan:

  1. Open instellingen
  2. Kies tabblad ‘Verbindingen’
  3. Kies ‘Wi-Fi’
  4. Schakel de optie ‘Slimme netwerkwissel’ uit.

Of Slimme netwerkwissel wel of niet slim is, hangt natuurlijk af van je gebruik. Velen vinden het fijn omdat zij snel en makkelijk altijd over het internet kunnen surfen. Maar wanneer jij altijd op jou dataverbruik let is het slim om Slimme Netwerkwissel uit te schakelen. Het is aan jou!

Helemaal geen verbinding? Reparatie!

Maakt jouw telefoon helemaal geen verbinding meer met het WiFi-netwerk? Grote kans dat de WiFi antenne defect is. Om dit kosteloos te onderzoeken kom je naar Smartrepair, de reparatiespecialist voor smartphones, tablets en laptops. Zo is Smartrepair er voor elk merk smartphone en ben je bijvoorbeeld voor een Samsung reparatie Almere aan het juiste adres bij Smartrepair. De monteurs helpen je graag verder zodat je daarna weer zorgeloos over het internet kan surfen. Wie wil dat nou niet?!