Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream (week 11)

Paul Gersen

Het weekend naakt, roepen wij altijd op vrijdag. En wat is er nou lekkerder dan je vrije dagen door te brengen met een filmpje, televisieserie of lekker muziekje? Daarom zet Draadbreuk voor jou de meest opvallende nieuwe releases op Netflix, Spotify en Deezer op een rij. Streamen is tenslotte hot!

Netflix

From Dusk Till Dawn

from-dusk-til-dawn-1

Eigenlijk zijn we van mening dat je cultklassiekers met rust moet laten. Het is niet voor niets cult, waar een rare mix van genialiteit, kitsch, onvermogen en hilariteit ervoor heeft gezorgd dat een vaste groep liefhebbers zo’n film hebben omarmd. Als je dat in een nieuw jasje gaat gooien, wordt het al snel een gladgestreken iets dat je na een halfuurtje afzet. Maar bij de Netflix-serie From Dusk Till Dawn hebben we er wel vertrouwen in. De film over de schietgrage broertjes Gecko die tegen een horde vampiers aanlopen was briljant, niet in de minste plaats door het regisseerwerk van Robert Rodriguez. En hij zit nu weer op de stoel. Dat belooft wat! Misschien een beetje jammer dat die rare Fez uit That 70’s Show er in speelt en dat Netflix maar een aflevering per week op de streamingdienst zet, maar ach: wij gaan het volgen.
Trailert!

Paul Williams: Still Alive

Grote kans dat je nog nooit van Paul Williams hebt gehoord. De beste man was ooit een befaamd liedjesschrijver en zijn nummers werden door bekende artiesten als The Carpenters, David Bowie en The Monkees vertolkt. Hij speelde in films, was een graag geziene gast in talkshows, en toen werd het stil. Vele mensen, onder wie regisseur Stephen Kessler, dachten dat hij inmiddels wel overleden was, maar het tegendeel bleek waar. Kessler speurde hem op en hoorde zijn levensverhaal aan. Een prachtige documentaire over een man die door allerhande verslavingen was afgegleden, maar nu gelukkiger is dan ooit.
Trailert!

The Da Vinci Code

Ja, wij weten ook wel dat iedereen deze film inmiddels wel heeft gezien, maar eens in de zoveel tijd moet je gewoon even Tom Hanks met een matje in zijn nek door het beeld zien rennen. De film, gebaseerd op het gelijknamige en achterlijk succesvolle boek, kreeg redelijk veel kritiek. Eendimensionale karakters, slechte plots: bij de release op het prestigieuze filmfestival in Cannes barstte de zaal zelfs in lachen uit bij de laatste plotwending. Ach, we hebben ook wel eens betere films gezien, maar tijdens een katerige zondagmiddag is de film best wel onderhoudend.
Trailert!

Spotify / Deezer

Elbow – The Take Off And Landing Of Everything

elbow2

Pak er even een glaasje cognac bij, steek een sigaar op, ga in je Chesterfield zitten en zet de nieuwe plaat van Elbow op. Mannelijker krijg je het niet. Nee, we hebben het niet op stoere lui met baarden die op een gitaar raggen, maar over vijf gentlemen die met een prachtige blik naar het leven kijken en daar fantastische luisterliedjes over maken. Prikkelend, observerend en vaak bloedmooi. Luister maar naar Fly Boy Blue/Lunette, het dubbelnummer dat in een paar minuten Elbow anno 2014 samenvat.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Joan as Police Woman – The Classic

Joan Wasser, de echte naam achter dit politievrouw-synoniem, heeft soul. Meer dan ooit, zelfs. De in 2006 met Real Life doorgebroken zangeres had altijd nog iets punky’s over zich heen, maar op The Classic is dat er wel een beetje af. Jammer, want hoewel The Classic zeker geen slechte plaat is, missen we af en toe wel dat rafelige randje. Kun je wel een beetje met doo-wop experimenteren, maar het is toch anders.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

 

Paloma Faith – A Perfect Contradiction

(c) Alice Hawkins

(c) Alice Hawkins

 

Jawel, daar issie weer! Na nog geen twee seconden de nieuwe Paloma Faith luisteren horen we het gilletje van Pharrell Williams al. Hij produceerde de openingstrack Can’t Rely On You. Prima song overigens, en dat geldt eigenlijk ook voor de overige nummers op de plaat van deze zangeres. Popsongs in een smooth jasje die ook nog dansbaar zijn: we zijn wel eens voor minder de vloer op gegaan.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer