Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De OM-D E-M10 Mark II is lekker limited gemaakt

De OM-D E-M10 Mark II is lekker limited gemaakt
Jeroen den Otter

Heeft Olympus tijd over? Wie weet?! Het zojuist genoemde bedrijf is namelijk bezig om alle niches in te vullen en hoe kan dat nou beter om van een bestaand model camera (OM-D E-M10 Mark II) inhoudelijk niks te verbeteren, louter design.

Bruin is weer de shit

De kleur bruin, of zoals Olympus het noemt Fox Brown is hét onderwerp van gesprek bij deze limited edition. Want, zeg nou zelf, die originele variant viel toch niet op? Het chique leder accentueert je hipster camera nogmaals met de factor 10 en zorg er daarnaast voor dat je knoppen nog beter tot hun recht komen. Yeah right.

De OM-D E-M10 Mark II in z'n originele gedaante. Kekke unit.

De OM-D E-M10 Mark II in z’n originele gedaante. Kekke unit.

Wat is dan de prijs van dit lekkere stukje design?

Laten we eerst de orginele Mark II prijs erbij halen, á la 799 euro. Men krijgt hiervoor de camera en een 14-42mm lens. Maar hé, stukje design, betaal je voor, dus tel daar +100 doekoes bij op en je hebt de prijs van de stoere limited edition (da’s dus de bruine, voor de duidelijkheid). Vrij snel cashen op een camera waar inhoudelijk niks, ik herhaal, niks aan veranderd is.

Maar alleen een bruin frontje voor die meerprijs? Nee, je koopt natuurlijk ‘een stukje exclusiviteit’, leuk voor op verjaardagen en je krijgt ook nog wat goodies van het huis mee om je koop nog enigszins te rechtvaardigen. Ik noem een chique leren camerariem en een zilverkleurige lensdop.

Kijk, met zo'n jas, horloge is een dergelijke camera natuurlijk subliem. Gezien worden, dat draait het om.

Kijk, met zo’n jas, horloge is een dergelijke camera natuurlijk subliem. Gezien worden, dat draait het om.