Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony lanceert ehh… een hoop

Sony lanceert ehh… een hoop
Ger
 • Op 6 januari 2015

Twaalf nieuwe Bravia-tv’s, tien nieuwe audio-producten, twee actioncams, diverse blu ray-spelers, ‘conceptuele SmartWear-producten’ – en dan hadden we nota bene al geschreven over een 1200 dollar kostende Walkman van fabrikant Sony. Het merk pakt groot uit op de CES.

Zo groot, dat het voor ons zelfs ook bijna niet meer te volgen is. Het persbericht was met bijna 1900 woorden, zes verwijzingen naar andere persberichten en een link naar de officiële persconferentie ehh… ietsjes uitgebreider dan we gewend waren. En om jullie vooral niet te vermoeien met driehonderdtwaalfduizend individuele artikelen over Sony-producten, beperken we ons tot een eenvoudig overzicht, keurig gesorteerd per productgroep.

Sony Bravia 2015

De Japanners mikken dit jaar vooral op 4K-televisies voorzien van Android, het besturingssysteem van Google. Dat brengt een compleet nieuwe ervaring met zich mee, vooral op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Smart-tv’s waren vroeger hondsirritant om te bedienen, met Android TV moeten de Bravia’s van Sony een nieuwe TV-lifestyle garanderen. Dat laatste hebben we overigens ook bij iedere andere fabrikant met andere besturingssystemen gehoord, dus het wordt op dat vlak een erg interessant jaar.


Een walgelijk lifestyle-experience videootje van Sony over Android TV.

Ook meent Sony de beste beeldkwaliteit in huis te hebben, door de introductie van de 4K X1 processor. De processor zorgt voor kraakheldere beelden en kan Full HD fatsoenlijk upscalen naar 4K (claimt Sony, althans).

Maar misschien is het meest interessante op het gebied van de Bravia-televisie in 2015 de mogelijkheid om hoge kwaliteitsaudio te beluisteren. High Resolution Audio maakt zijn tv-debuut op de X94C en X93C. Op deze twee tv’s wordt al het geluid, ongeacht wat u kijkt, opgewaardeerd naar hoge-resolutie audio kwaliteit, voor een meer levensechte luisterervaring.Platte tv’s hebben zelden echt mooi geluid, maar Sony hoopt hier dus verandering in te brengen.

Oh, en sommige Bravia-tv’s zien er best mooi uit, al lijkt Samsung het op dat gebied te winnen.

sony_bravia

 

Sony camcorders

Wie heeft er anno 2015 nog een ouderwetse camcorder? Ouders met baby’s en video-hobbyisten als Don&Ad misschien, maar dan houdt het ook wel op. Iedereen filmt zijn huis-tuin en kuiken vidjes gewoon met de smartphone. Toch brengt Sony vier nieuwe videocamera’s op de markt, waaronder de FDR-AXP33. Deze handicam is het kleinere broertje van de FDR-AX100, een 4K-cam voor de semi-professionals. Volgens de Japanse gigant is de FDR-AXP33 30% compacter en 20% lichter dan de FDR-AX100.

Allemaal leuk en aardig, maar het meest interessante aan deze camera zit op de voorkant: het model heft namelijk een ingebouwde projector aan boord. Zo kun je dus je gemaakte beelden tonen op een beamer of witte muur. Erg sterk is deze met 50 lumen overigens niet. Prijs: 1200 euro.

Sony projector

 

Naast traditionele camcorders heeft Sony actioncams aangekondigd: de FDR-X1000VR en de HDR-AS200. Eerstgenoemde is het interessantst: deze kleine camera kan in 4K beelden schieten en in Full HD mooie slowmo’s maken. Dat laatste doet hij door liefst 120 beelden per seconde vast te leggen. Ook is het de allereerste Action Cam op de markt die met een hoge bitrate zijn 4K beelden wegschrijft, waardoor je in theorie een prachtige beeldkwaliteit krijgt.

Kosten van dit model: 550 euro. De vrouw in onderstaande foto krijg je er overigens niet bij.

 

lekkerwijfsony

 

Sony bluray-spelers

Gaap. Gaap. Wie heeft er koffie?

En vooral: wie interesseert zich nog voor blu-ray spelers? Sony kennelijk. Het bedrijf brengt drie nieuwe spelers uit, allen ongetwijfeld voorzien van unieke features, mogelijkheden en ongehoorde smartte-functies.

Hou toch op. Wij kijken Netflix.

Op de afbeelding hieronder is trouwens de heuse BDP-S1500 te zien. Een, jawel, ‘gestroomlijnde, slimme Blu-ray Disc-speler van Sony’. Bij dezen.

blureay

 

Sony audio

Sony biedt ‘met zijn gevarieerde aanbod High-Res audio-producten een superieure luisterervaring’, zowel thuis als onderweg, schrijft het merk in haar eerder genoemde gigantische persbericht. Heel gevarieerd vinden wij het niet: slechts 3 nieuwe producten en/of features passeren de revue.De belangrijkste wapenfeiten op dit gebied zijn: de Sony Songpal Link en Google Cast for Audio.

Google Cast for Audio is een nieuwe manier om op je eigen boxen of speakers gebruik te maken van de grootste streaming-services, waaronder Google Play Music, Spotify en Deezer. Je hoeft alleen op een knop in een van de apps te drukken, de specifieke luidspreker te selecteren en hupsakee, gaan met die banaan. Niet duidelijk? Hieronder een videootje.

 

Google Cast for Audio kun je gebruiken met behulp van de Sony SongPal Link. In feite is het een eenvoudige, klein unit, die van ieder niet-wifi apparaat een streamingmuzieksysteem maakt. Dat kun je tot aan 10 apparaten doen, genoeg voor je hele huis dus. Zie het als een soort van Sonos-systeempje, maar dan voor mensen die geen Sonos of kennis van nieuwe multiroommuzieksystemen hebben.

Voor de rest houdt Sony het vrij rustig op audio-gebied, al kun je natuurlijk niet om de Sony Walkman NWZX2 heen: een veel te dure mp3-speler waar we vandaar al eens over verbaasde.

 

Sony smartwatches en andere wearables

smartwatch3Vooralsnog geen smartphones van de Japanners, we moeten het op het gebied van draagbare, mobiele gadgets doen met een roestvrijstalen versie van de Sony Smartwatch 3. Niet bijzonder spectaculair qua aankondiging dus, maar laten we wel wezen: dit ding ziet er nu best aardig uit. In ieder geval aardiger dan die rubberen versie die we op de IFA zagen. Voor wie de gadget nog niet kende; De wearable heeft een 1,6” 320×320 TFT display, is waterbestendig en draait op Android Wear. Meest unieke aan de Smartwatch 3 is dat hij zelfs zonder een mobiele telefoon te gebruiken is, dankzij intern geheugen. Ideaal als je bijvoorbeeld gaat hardlopen, dus. Kun je je wel afvragen of je gaat hardlopen met een ijzeren horloge om, maar dit terzijde.

Een meer spannende aankondiging deed Sony op het gebied van ‘conceptuele wearables‘. Dat klinkt wat eng en ontzettend reclamebureau-esque, maar het komt erop neer dat het bedrijf een aantal nieuwe ideeën over de wearable aan het publiek – jullie, dus – pitcht. In de hoop dat we het later met zijn allen gaan aanschaffen, natuurlijk.

Zo is er een soortement van alles-in-een-wearable die je op je hoofd zet. De Smart B-Trainer prototype is een waterbestendige headset die meerdere sensoren bevat en speciaal is ontworpen voor hardlopers. Het huidige prototype bevat een intern geheugen en geeft stemcoaching, kan muziek afspelen en stelt op intelligente wijze de meest geschikte soundtrack voor die bij de hardloper past tijdens de workout. Klinkt als heel wat natuurlijk, maar of jullie er met zijn allen op zitten te wachten is maar sterk de vraag. Het ziet er overigens best cool uit.

Smart B-Trainer lifestyle

 

Als laatste geeft Sony ons met de SmartEyeglass Attach! een ultiem kijkje in de toekomst. In plaats van met een hondslelijke Google Glass op je snufferd rond te lopen, bevestig je gewoon een speciale lens aan je eigen designerbril. Ben je twee keer zo hip, dus.

 

Overig

Goed, exact 1109 woorden verder – tel maar na – zijn we weer helemaal op de hoogte van het wel en wee van Sony-producten in 2015. Vooral de komst van goede, nieuwe blu-ray spelers Android TV-tv’s lijkt ons het meest interessant.

Hamvraag: welke Sony gadget zouden jullie in 2015 willen hebben?

 

 

 

 

Reacties

 1. IkBenBrian

  Als ik echt zou moeten kiezen welke gadget ik van Sony in 2015 zal willen hebben. Zal dat toch de

  SONY BRAVIA 2015

  zijn

 2. stijn v brummelen

  Die actioncams niet in ieder geval. Gewoon een Go Pro kopen.
  En die TV, die daar ben ik weg van. Lekker dun!