Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream! (week 49)

Paul Gersen

Spotify. Deezer. Netflix: Of het nu om televisie kijken of muziek luisteren gaat, Draadbreuk doet alles via streamingdiensten. Het aanbod is gigantisch en dijt ook nog eens als een malle uit. Welke nieuwe releases hadden we de afgelopen tijd? Draadbreuk zet de belangrijkste op een rij.

Netflix

Suits

StreamSuits

EEN ABSOLUTE KIJKTIP!  Zo dat gooien we er alvast effe uit. Suits is de nieuwste hitserie uit Amerika. Een briljante jongen met een fotografisch geheugen beland op het verkeerde pad, moet rennen voor de politie en schuilt in een advocatenkantoor, waar ze net een sollicitatieronde houden. En de baas aldaar is natuurlijk niet op zoek naar zo’n nette Harvard-jongen, maar wil een ruwe diamant. Het vervolg moge duidelijk zijn. Suits heeft een paar mooie karakters, is mooi gefilmd en heeft de nodige humor.

Trailer!

Heroes

Stel: van de een op de andere dag ontdek je dat je supergaves hebt. Wij zouden wel weten wat we zouden doen, maar laten we het netjes houden. In de serie Heroes draait het om een aantal individuen die erachter komen dat ze anders dan anderen zijn. Ieder personage wordt flink uitgediept, maar natuurlijk is er ook een allesomvattend verhaal. Stoer werk!

Trailer!

Little Britain

StreamLittleBritain

Het beste dat Groot-Brittannie de afgelopen jaren op comedy-gebied heeft voortgebracht is zonder twijfel Little Britain. Wij noemen Lou and Andy. Carol. Vicky Pollard. En natuurlijk The Only Gay In The Village. Briljant, wij zijn al jaren fan!

The Ghost Writer

Wij vinden Pierce Brosnan altijd een beetje de Ludo Sanders van het Engelse taalgebied: donkere blik in zijn ogen, gereserveerd en een duistere kant. Zo’n rol speelt hij ook in The Ghost Writer: die van gewezen premier van Groot-Brittannië met een mysterieus verleden. En daar komt Ewan McGregor, de ‘ghost-writer’ van de biografie van de beste man, dus achter. Geregisseerd door Roman Polanski – bekend van The Pianist – en dat is natuurlijk altijd goed. Maar misschien is het het acteerwerk wat ons nog het meeste aanspreekt in deze film.

Trailer!

Pineapple Express

Van de makers van Knocked Up, Superbad, This Is The End en meer van dat soort sterke comedy’s en met Seth Rogen en James Franco. Een stonerbuddy-film (ja, dat is echt een genre) waarbij Rogen getuige is van een moord en zijn dealer Franco meesleept in het hele (vrij herkenbare en weinig originele) vluchten-voor-de-slechterikken-verhaal. Als dat maar goed gaat! Gelukkig zijn de dialogen en situaties hilarisch.

Trailer!

Spotify & Deezer

Nick Cave And The Bad Seeds – Live From KCRW

StreamNickCave

Nick Cave is, zoals wij dat noemen, een baas. Bijna dertig jaar alweer schrijft hij donkere, poëtische rocksongs die hij met zijn band live tot in de puntjes kan uitvoeren. En je zou het bijna vergeten: hij wist zelfs Kylie Minogue credible te maken. Dit jaar was hij afsluiter van Lowlands. Op Live From KCRW hoor je waarom.

Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Goat – Live Ballroom Ritual

Rare jongens, die Zweden. Pleuren genres als psychedelica, fusion, afrobeat en experimental rock in een grote pan en bakken daar een bezwerende brei van die je meeneemt nar de jaren zeventig van de vorige eeuw. Op het podium staan ze bekend vanwege hun energieke optredens en rare uitdossingen. Was een van de sensaties van Lowlands dit jaar. Live Ballroom Ritual geeft een mooi beeld hoe het er daar ongeveer uit heeft gezien.

Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Kosheen – Solitude

Huh? Kosheen? Dat was toch die groep rond dat zangeresje dat jáááren geleden een paar hitjes had met Hide You en Catch: op drum ’n bass georiënteerde pop? En waar we daarna nooit meer iets van hoorden? Inderdaad. Maar Kosheen blijkt gewoon al die tijd albums te hebben gemaakt. Independence is de vierde en klinkt precies zoals je zou verwachten: hetzelfde als toen. En soms willen we ook niet anders.

Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Muse – Live At Rome Olympic Station

StreamMuse

Weinig grotere rockbands dan Muse tegenwoordig. En hoewel – al zeggen wij het zelf – de laatste paar albums toch niet zijn wat we ervan hadden verwacht, blijft de band live een sensatie. Het Olympische stadion van Rome? Zetten ze zonder problemen op zijn kop. Hoogtepunten: Knights Of Cydonia en afsluiter Starlight.

Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Jeff Buckley – Dreams of the Way We Were (Live)

Jeff Buckley is ook alweer dik zestien jaar dood, maar er druppelen af en toe nog wat opnames door. Deze live-plaat bijvoorbeeld. Kwalitatief zeker niet het beste dat er van hem is verschenen, maar ach: met het talent en de stem die de singer-songwriter had, zou zelfs een ouwe drol het aanzien waard zijn. Hallelujah!

Beluister ‘m op Spotify / Deezer

British Sea Power – From The Sea To The Land Beyond

De muziek van British Sea Power heeft invloeden van bands als The Cure, Arcade Fire en Joy Division. From The Sea To The Land Beyond is een soundtrack voor de gelijknamige film uit 1901 over de Engels kust. Dat klinkt misschien obscuur, maar de band heeft er een prachtig sfeervolle plaat van gemaakt. Zowel weelderig, rustiek als woest: net als de natuur die je in die contreien tegenkomt.

Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Britney Spears – Britney Jean

StreamBritneySpears

Kerst is in aantocht en als je dan een popsterretje bent, is het reuze interessant om daar net iets voor een plaat uit te hebben. Muziek doet het immers altijd goed onder de boom. Dus is er een nieuwe plaat van Britney Spears, Britney Jean geheten. We gaan er niet al te diep op in, want je gaat toch al die nummers op de radio horen. Alvast een tip: als ze Chillin’ With You gaan uitbrengen, het mierzoete duet dat de zangeres doet met haar zus Jamie Lynn, zet de autoradio dan ze snel mogelijk uit. Grote kans dat je anders uit pure ellende je kar in de vangrail parkeert.

Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Beastmilk – Climax

Voor een groep met een aardig ranzige bandnaam als Beastmilk, valt de muziek allerzins mee. Zelf vinden deze Finnen dat ze ergens tussen Joy Divison, Echo And The Bunnymen, Killing Joke en Peter Murphy zitten. Daar kunnen wij wel inkomen. Tempobeulen zijn het, maar postpunk-liefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Cold Crows Dead – I Fear A New World

Rare plaat, dat I Fear The New World van Cold Crows Dead. Enerzijds refereert de band met zijn zangmelodieën naar The Beach Boys en The Beatles, maar af en toe ontspoort de muziek in totale psychedelische waanzin en horen we zelfs grunge-invloeden. Je moet er maar opkomen. Zeker niet het makkelijkste album deze week, maar zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Misschien lust je het wel.

Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Zelf tips op een van deze streamingdiensten? Zet ze hieronder in de comments! Oh, en laat vooral weten of je ook al verslaafd bent aan Suits.