Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vijf zinderende otterfilmpjes

Vijf zinderende otterfilmpjes
Ger
  • Op 1 december 2013

Opeens waren ze daar: de pseudo-geestige kattenplaatjes of filmpjes. Katten met snor. Katten rennend achter een hond aan of andersom. Een kat die gek miauwt. Maar gelukkig evolueert het internet. De lolcat is uit, de otter is in!

Huh? Otters?

Otters zijn schattige diertjes. Lieve beestjes met een zacht vachtje die soms een beetje stinken (kennen jullie de uitspraak ‘zweten als een’.. Juist). Ondanks hun rat-achtige uiterlijk hebben otters mens-achtige trekjes. En dieren die doen als mensen: dat is grappig. En dus presenteert Draadbreuk met trots de vijf leukste otterfilmpjes. Dan zijn jullie weer helemaal op de hoogte van het wel en wee op de interwebs op het gebied van biologie. WakuWaku is er niets bij.

Ottervideo’s op YouTube

1. Otters die elkaars handje vasthouden.

Slechts 19 miljoen keer bekeken op YouTube. Twee otters houden in een soort van aquarium in Vancouver (Canada) elkaars handje vast. Nu is dat natuurlijk weinig spectaculair, maar let op het moment dat ze door de te krachtige stroming elkaar kwijtraken. Kate en Jack uit Titanic was minder emotioneel. In tegenstelling tot het drama dat zich voltrok in het water nabij de Titanic, krijgen deze otters het voor elkaars handje weer te grijpen. LIEVV.

 

2. Eddie de Otter heet eigenlijk Michael Jordan

Otters zijn niet alleen heel lief, ze zijn ook nog eens heel sportief. Eddie de Otter uit de dierentuin in Oregan (Amerika) blijkt verdomde veel basketbaltalent te hebben. Of talent: de medewerkers hebben het beestje gekneed tot een magistrale dierlijke Michael Jordan. En niet omdat ze dat zo leuk vinden. Nee, Eddie heeft artritis in zijn ellebogen en om dat een beetje tegen te gaan scoort Eddie nu dagelijks driepunters.

 

3. Een kaaiman krokodil vs. een groepje otters

Wij zijn bang voor krokodillen. Otters niet. De meest spectaculaire drie minuten ooit gevonden op YouTube zien we een groepje otters het gevecht aangaan met een Kaaiman krokodil. Wie er wint? Het antwoord kunnen jullie misschien al wel raden, maar kijk toch maar effe. Fijn spannende sound-effects ook.

 

4. Otters en blikjesautomaten: een match

Japanners zijn altijd ‘lekker gek’. Dus dan is het niet zo vreemd dat Japanse otters ook een beetje maf zijn. In de Tokiose versie van het Dolfinarium kun je deze otter tegen komen. De reacties op YouTube zijn lovend en gevarieerd. De reactie met de meeste thumbs up komt van ene Cheng Hoo Suw: “Okie this is about the cutest thing I’ve ever seen.” .

 

5. De otter als oplossing tegen depressie

Ben je een beetje down? Zit je niet lekker in je vel? Heb je het gevoel dat de hele wereld tegen je is? Dan moet je dit filmpje met een baby-otter kijken. Je gaat er niet van lachen. Je gaat er niet om huilen. Wat je wel doet? Vallen. In katzwijn wel te verstaan. Een krioelende kleine otter, spelend met een bal. Wie wil dat nu niet zien op een willekeurige druilerige zondag?

Een kleine NB: mocht je toch lachen om dit filmpje? Dat mag. De gekozen muziek is namelijk zo absurdistisch – dat had Hans Teeuwen himself niet kunnen bedenken.