Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy K moet S4 Zoom doen vergeten

Samsung Galaxy K moet S4 Zoom doen vergeten
Bart
  • Op 24 april 2014

Smartphones en digitale camera’s, daar houden we bijzonder veel van bij Draadbreuk. En als iemand dan met het briljante idee komt om deze twee zaken samen te voegen, dan houden we het helemaal niet meer droog. Samsung deed het vorig jaar, met de Samsung Galaxy S4 Zoom, maar die gadget was niet goed genoeg om een luier voor aan te trekken. De fabrikant lijkt gelukkig voor de herkansing te gaan: de Samsung Galaxy K moet namelijk de S4 Zoom doen vergeten.

Ger liep vorig jaar een tijdje rond met de Galaxy S4 Zoom en was maar gematigd positief. Geinig ding hoor, maar aan de ene kant was het geen rappe telefoon en aan de andere kant was de camera ook niet je van het. En dan stond je ook nog eens redelijk voor Jan Lul met de korte achternaam door de enorme lens die als een soort quasimodo-bochel uit de behuizing stak. Dat probleem lijkt deels aangepakt, tenminste, als we de gelekte foto’s van de vermoedelijke opvolger van de S4 Zoom mogen geloven.

 

samsung_galaxy_k_invite

 

Het toestel dat we zien op de foto’s gaat waarschijnlijk Galaxy K heten. Dat maken we op uit de uitnodiging voor een presentatie in Singapore, die wij overigens om volstrekt onduidelijke redenen niet hebben ontvangen (wat is deze, Samsung? Tripje Singapore zien we wel zitten hoor!). Kapture the moment is de slogan en die tikfout is ongetwijfeld moedwillig geweest. Een K dus, en zet daar zoals gebruikelijk ‘Galaxy’ voor en je hebt de nieuwste telg in de Samsung-familie.

De cameraphone op de foto’s heeft nog altijd een uitstekende zoomlens – in ieder geval in de letterlijke zin van het woord – maar oogt iets minder dik dan de S4 Zoom. Daarnaast lijkt er een doorzichtige hoes omheen te zitten die de boel afrond. Dat zou een slimme manier zijn om de bolling natuurlijk te laten verlopen, waardoor het toestel een stuk fijner in je broekzak schuift.

 

samsung_galaxy_k_2

 

Als we de vrienden van PhoneArena mogen geloven zit de Galaxy K boordevol specs: een 20 megapixel camera met een 10X zoom lens en True (echt?) Xenon flash, een 4,8 inch AMOLED-scherm, Exynos 5 Hexa-processor en 2GB RAM-geheugen. De Galaxy K zou op Android 4.4.2 draaien, dus je kunt direct al die prachtige 20 megapixel foto’s helemaal kapotfilteren met Instagram. Oh ja, als je goed kijkt zie je op de achterkant ook dat gekke gaatjespatroon, net als bij de Galaxy S5.

Over iets minder dan een week weten we meer, want op 29 april is het media-event. Wij houden onze mailbox de komende dagen scherp in de gaten, want we verwachten elk moment alsnog een uitnodiging om naar Singapore te vliegen. Mijn tandenborstel ligt al klaar, Samsung!

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Die hexa core processor is een slechte keuze van samsung, die heeft namelijk geen LTE, zal me niets verbazen als er een LTE versie met een snapdragon 600/400 processor komt. Je hebt als er een exynos variant van een telefoon van samsung beschikbaar is, een snapdragon variant met LTE (galaxy s3,s4,s5,note3). Maat ik zal als je zoiets zoekt gewoon een sony qx 10/100 kopen, loop je niet, voor de rest van de wereld dan, met een compactcamera te bellen en kan je een telefoon met betere specs kopen.

  2. IkBenBrian

    Haha, best wel grappig. Ik had dit ook ‘voorspeld’ op tweakers :P.