Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony vergroot Alpha lensassortiment

Sony vergroot Alpha lensassortiment
Jeroen den Otter

Fabrikant Sony heeft afgelopen week de al op Photokina gelanceerde full-frame E-mount lenzen voor het compact systeemcamera-segment officieel uitgebracht. Zo, dat is effe een mond vol, maar feit is wel dat jij je portretjes, landschapsfoto’s en macro’s met deze objectieven  naar een hoger niveau titl, en dat is natuurlijk maar al te fijn!

1. Full-Frame groothoek lens – SEL35F14Z

Sony heeft de 35mm lens gelanceerd voor ‘serieuze fotografen die geen enkel detail willen missen in hun foto’. Tsja, wie niet hé? De ‘SEL35F14Z’ – sexyer worden de namen in cameraland niet – heeft van Sony optische ZEISS prestatie meegekregen om full-frame fotografie helemaal tot zijn recht te brengen. Verder beschikt ‘ie over een minimum brandpuntafstand van 0.3 meter en ‘ie heeft een primeurtje te pakken, want dit is de eerste E-mount lens met een ‘extra vlugge F1.4 9-bladige diafragma opening’. Ehh… Ok?

Ehh… Wat? Hou eens even op met die fotografie wartaal van je!

Kort samengevat: je kunt als je foto’s maakt van dichtbij, de achtergrond erg mooi onscherp maken, wat in fotografieland ‘bokeh’ heet. Onthoud die naam.

Naast al dit moois beschikt deze lens ook over Direct Drive SSM wat zorgt ‘stille focus’, hierdoor hoor je niet de lensbewegingen die een lens moet maken om scherp te stellen. Dit is erg handig bij filmen want daar wil je niet dat je publiek deze storende geluiden hoort.

Eind maart bij de fotografieboer te krijgen voor de groot spendeerder, €1700,- euro kugh

 

De nieuwe Sony lenzen in levende lijve.

De nieuwe Sony lenzen in levende lijve.

 

2. Medium telefoto macro – SEL90M28G

In tegenstelling tot de lens hierboven gebruik je deze 135mm lens juist voor dichtbijfotografie, leuk voor een portret bijvoorbeeld. De lens beschikt over Optical SteadyShot beeldstabilisatie wat er voor zorgt dat beelden tot 1:1 vergroting uiterst gedetailleerd zijn, zelfs als ze even uit de losse pols zijn geschoten.

Eind juni bij de fotografieboer te krijgen voor een niet misselijke € 1150,- euro

3. Full-frame zoom – SEL24240

Het bereik van deze lens zegt al bijna alles, 25mm tot 240mm. Het is praktisch de enige lens die je nodig hebt op je camera want door het zoombereik is niets te gek: close ups, landschap- en sport fotografie, de SEL24240 kan het aan. Ook voor de outdoorfanaten is deze lens een waardevolle toevoeging omdat het flinke objectief een stof- en vochtbestendig ontwerp heeft. Verder bestaat deze lens uit vijf asferisch geslepen lenselementen en één ED lenselement – hierdoor krijg je de beste prestaties uit een compact formaat camera, hoezee!

Eind maart bij de fotografieboer te krijgen voor een ronde €1000,- euro

 

4. Full-frame groothoek prime – SEL28F20

Deze groothoeklens van 28mm met een F2.0 lensopening is ideaal als je plaatjes schiet in donkere omstandigheden omdat de lens veel licht door laat. Ook deze lens beschikt over een geruisloze autofocus, asferisch geslepen lenselementen maar wel met een AA (advanced aspherical) element en maar liefst twee ED glaselementen. Leuk allemaal, maar in de praktijk komt het erop neer dat je vanuit elke hoek een verbazingwekkende scherpte moet krijgen en mooie achtergrond blur.

Eind april bij de fotografieboer te krijgen voor een relatief zacht prijsje, €450,- euro

Laat in de comments weten of jij überhaupt wel eens andere lenzen koopt dan de standaard kitlens die wordt meegeleverd!