Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Deze VR-demo van Valve moet je vooral niet kijken

Deze VR-demo van Valve moet je vooral niet kijken
Dennis de Vries

Voor wie het vergeten is: HTC, de noodlijdende smartphone fabrikant, maakt momenteel soort van furore met hun schijnbaar epische virtual reality headset. ‘Soort van’ inderdaad, want over de HTC Vive, de hardware gekoppeld aan game-ontwikkelaar Valve’s VR-avonturen, weten we eigenlijk nog verdomd weinig. Maar nu is er een tipje van de sluier opgelicht.

Al een tijdje laat Valve een korte demo spelen genaamd Aperture Science. Het vindt plaats in een Portal-omgeving, gebaseerd op de game uit 2007 (of op het vervolg uit 2011). Maar die demo werd altijd alleen geshowed achter gesloten deuren en was louter voor genodigden. Die konden rondlopen in een kamer en moesten aan de hand van controllers hier en daar acties uitvoeren in de virtuele wereld. Daar kun je nu ook zelf bij zijn. Website Valve Time kon tijdens een demo filmen, waardoor je de korte demonstratie zelf kunt ervaren.

 

Video: Portal Aperture VR demo

 

Herstel: je kunt de demo bekijken. Op een beeldscherm. Gefilmd met een smartphone. Van ‘ervaren’ is dus geen sprake. Hoewel de demo er best vermakelijk uit ziet en technisch indrukwekkend in elkaar zit, zuigt dat natuurlijk apenballen. We zijn nieuwsgierig naar virtual reality, naar de HTC Vive en naar Portal. Maar realiseer je wel dat deze video niet in de buurt komt van de werkelijkheid. Totaal niet. De virtuele realiteit is zonder enige twijfel veel epischer.

Kortom, check bovenstaande video om je even lekker te maken. Maar realiseer je wel: de toekomst is beter dan dit. Of check bovenstaande video juist niet, wacht tot je eens een Vive op je neus kunt zetten en laat je wegblazen door het echte werk. Misschien is dat wel beter.