Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

OnePlus 2 gespot op Chinese site

OnePlus 2 gespot op Chinese site
Bart
 • Op 22 juli 2015

De OnePlus One, dat geinige toestel die als flagship killer door het leven ging, krijgt volgende week een opvolger. En dat wordt, houd je vast, de OnePlus 2. Vandaag zijn er een aantal beelden gelekt en daaruit blijkt dat de design-afdeling zich niet buitensporig in het zweet heeft gewerkt.

We zijn bij Draadbreuk dol op gelekte foto’s van nieuwe smartphones. We zwijmelen dan romantisch weg bij het idee dat iemand uren heeft staan wachten op de derde etage van een schimmige parkeergarage, in afwachting van een man in een lange regenjas. Dat er dan obscure zwartwit-foto’s worden overhandigd, slinks samengedrukt in een oude krant. De deal met een knikje wordt bevestigd en de geheimzinnige figuur vervolgens zijn kraag omhoog trekt en opgaat in de massaliteit van de drukke stad.

Niets is echter minder waar. Zo plempte de Chinese keuringsdienst TENAA vandaag doodleuk foto’s van de OnePlus 2 online, terwijl het toestel pas volgende week wordt gepresenteerd. Vakwerk, jongens…

Design-afdeling heeft niet gezweet

Biedt ons wel de kans om te kijken naar de opvolger van de behoorlijke populaire OnePlus One en dan valt op dat wat betreft design geen grote verrassingen verwacht hoeven te worden. Dit zijn de meest opvallende zaken:

 • Aan de voorzijde is een knop te zien, maar het is ook goed mogelijk dat het om een vingerafdrukscanner gaat. In het geruchtencircuit ging het verhaal dat de OnePlus 2 zo’n scanner aan de achterkant zou hebben, maar wellicht is het dus ‘gewoon’ aan de voorkant.

 

OnePlus 2

 

 • De camera aan de achterzijde is in vergelijking met de eerste editie wat naar beneden gezakt, heeft een dubbele led-flits en is waarschijnlijk voorzien van laser-autofocus. Die camera doet het overigens met een 13 megapixel sensor, dat hadden ze bij OnePlus al eerder verklapt.

OnePlus 2 - 3

 

 • Wat usb-aansluiting betreft stapt OnePlus over op het gloednieuwe type C, wat ‘m helemaal future proof maakt. Daarnaast lijkt de achterkant wederom van kunststof en is de schuurpapier-look niet overboord gegooid. Dat noemde de fabrikant overigens Sandstone Black bij de One, maar schuurpapier dekt de lading beter.

OnePlus 2 specificaties

Met een kleine slag om de arm zijn dit de specificaties van de OnePlus 2:

 • 5,5 inch scherm, met een resolutie van 2560×1440 pixels
 • Snapdragon 810 processor
 • 4GB werkgeheugen
 • 32GB opslagruimte
 • 3300mAh-accu
 • 13 megapixel camera
 • USB-C-poort

Presentatie OnePlus 2

De OnePlus 2 wordt aanstaande maandag, 27e juli, gepresenteerd. Om 7 uur ’s avonds, Pacific Time. In Nederland is het dan dinsdagochtend 4 uur en ligt de voltallige Draadbreuk-redactie nog onder de klamme lappen (of Ger moet het laat maken in zijn stamcafé). Wil je weten hoe de OnePlus 2 er dus uit gaat zien, kom dan dinsdagmiddag nog eens terug.