Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (39) met Apple iWatch en sneaky Facebook

Bart
  • Op 9 juni 2014

Leuk, zo’n vrije dag, maar verder slaat Tweede Pinksterdag natuurlijk helemaal nergens op. Gelukkig is het ook gewoon maandag en is er dus weer een fonkelnieuwe aflevering van Uitbuiken. Deze week over de Apple iWatch, waarvan we nu al weten dat ie vaak gaat verkopen en de sneaky (?) afluisterpraktijken van Facebook.

Heel veel nieuws over smartphones is er op dit moment niet. We zitten in de zomerse dip tussen het MWC en beurzen zoals de IFA in Berlijn. Goed, de LG G3 werd onlangs gepresenteerd, Sony kwam met een midrange-toestel en HTC had ook nog iets, maar dat was het ook wel zo’n beetje. We kijken dus even wat er nog meer te halen valt in de techwereld deze week en komen uit bij een koptelefoon van Sony. Geinig dingetje volgens Ger, maar Bart heeft er he-le-maal niets mee. Slecht voor je haar enzo.

Apple iWatch verkoopcijfers

De iWatch van Apple is nog lang niet uit, moet pas ergens in september ofzo gebeuren, maar nu al heeft Draadbreuk de hand weten te leggen op de verkoopcijfers van het apparaat. Stukje journalistiek van de bovenste plank of gekkigheid? Oordeel zelf, zou ik willen zeggen. Laat ook gelijk even horen wat je vindt van de wekkerfunctie die in Google Now is ingebouwd. Handig of nutteloos? Bart is wel enthousiast overigens.

Facebook luistert je af

Stukje privacy in de show, altijd leuk. Tenminste, als je Ger niet bent. Die heeft er namelijk een behoorlijke hekel aan. Maakt niets uit, want het moet toch even besproken worden. Facebook heeft namelijk onlangs aangekondigd dat ze mee gaan luisteren met het achtergrondgeluid van je telefoon als je een statusupdate aan het schrijven bent. Kun je automatisch laten weten welke muziek je aan het luisteren bent of welke tv-serie/film je kijkt. Maar moeten we daar nou wel zo blij mee zijn? Nou, nee.

Verder het laatste nieuws over Google Nearby, de Sony MDR-10 (RC) hoofdtelefoon, geven we een tip waar je de biografie van Steve Jobs voor een appel en een ei kunt oppikken en gaat het heel even over het WK. Eerlijk waar, het duurt maar heel even.

Tot volgende week!

 

 

Reacties

  1. Guest

    Of je hebt er gewoon geen moeite mee om mensen te negeren. Zeg je toch dat je druk bent en geen tijd hebt om te praten