Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nijmeegse rockband De Staat in FIFA 14: tof!

Nijmeegse rockband De Staat in FIFA 14: tof!
Ger
  • Op 10 september 2013

Nederlandse rockband De Staat is te horen in een van de populairste games ter wereld. Het nummer Downtown maakt deel uit van de soundtrack van het voetbalspel. Zanger Torre Florim (27) noemt het ‘te gek dat onze song bij die game zit’. Wij zijn het hartgrondig met Torre eens.

Het is niet de eerste keer dat er Nederlandse muziek wordt gebruikt in voetbalspelletjes. Zo zaten The Medics uit Utrecht in Fifa 12 en was het Brabantse Destine te horen in die andere grote voetbalgame, PES. Heel uniek is het dus niet, maar tof is het wel. En bovendien zorgt het voor de nodige publiciteit.

Luister: Downtown – De Staat

 

FIFA is een van de grootste verkoopsuccessen op de console. Zoals jullie ongetwijfeld weten komt er jaarlijks een nieuwe editie uit. De laatst uitgebrachte versie, FIFA 13, is al liefst 14,5 miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat het voor de Nijmeegse rockband dus geen slechte zaak is dat ‘Downtown’ onderdeel is van de Fifa-playlist (klik voor de complete soundtrack), moge duidelijk zijn.

De Staat schaart zich daarmee een rijtje grote namen met net zo grote hits. Wij Draadbreukers kunnen zo de drie bekendste hits uit FIFA-games oplepelen en zelfs meezingen. Fatboy Slim’sRight about now, the funk soul brother” of ‘I get knocked down, but I get up again’ van Chumbawamba (ja, die band moesten we effe googelen, geven we toe) waren twee van de zinnetjes die vandaag op onze redactie constant geneuried werden. Dat zeroes-popster Robbie Williams Fifa 2000 inzong zegt eigenlijk genoeg over het succes van de Fifa-soundtrack. Maar de lekkerste komt toch wel van Blur, uit ‘Road to world cup ’98’: WEEEE-HOOO!

 

Alle FIFA-intro’s van 1998 tot 2011

De ene klassieker na de andere.

Fifa 14 downloaden

Fifa 14 komt op 26 september uit voor al jouw favoriete consoles. Kun je niet wachten? Vanaf vandaag is de DEMO te downloaden voor de XBOX 360. Playstation-liefhebbers moeten tot morgen (woensdag) wachten. Check ook even de website van FIFA 14 om te zien wat er allemaal nieuw is.