Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Video: deze gast bouwt een werkende Nintendo met een 3D-printer

Nintendo 3D-printer
Bart
  • Op 23 augustus 2016

Op mijn verlanglijstje staat de vorig maand aangekondigde Nintendo Classic Mini met stip op één. Waarom? Omdat de originele NES mijn eerste console was en Super Mario 3 één van de tofste games ooit. Maar als ik destijds iets minder uren had gestoken in die game en wat meer had opgelet bij handvaardigheid en techniek, dan had ik ‘m nu al kunnen spelen.

Waar ik vroeger in Mario 3 altijd op zoek was naar het fluitje om in één keer naar de laatste wereld te kunnen, ben ik nu op zoek naar een truc om in één klap de maanden september en oktober over te slaan. Het kan wat mij betreft niet snel genoeg half november zijn, want dan komt de Nintendo Classic Mini uit. Jeweetwel, de kleine versie van de oude NES.

Om de tijd te doden zat ik wat rond te neuzen op YouTube, op zoek naar mooie beelden van de eerste spelcomputer die ooit onder mijn televisie stond. Stuit ik daar ineens op een belachelijk bruut filmpje van een gast die met een 3D-printer een complete NES heeft nagemaakt. Zelfs inclusief die irritante cartridges waar altijd stof tussen ging zitten.

Nou leuk, hoor ik je denken, beetje hobbyen met zo’n 3D-printer. Maar deze gast prutst niet aan, vriend. Nee, hij zorgt er gewoon voor dat er een Raspberry Pi verstopt zit in dat exact op schaal gemaakte kastje en dat je ook daadwerkelijk met zijn bouwwerkje kunt spelen. Dankzij – jawel – op perfecte schaal nagemaakte controllertjes.

Enfin, bij mij brak de bek open, liep het kwijl zo op het toetsenbord, terwijl ik ondertussen mijn docente van handvaardigheid vervloekte omdat ik vroeger nog niet eens een poppetje van klei kon boetseren. Ik wil dit ook kunnen, maar heb werkelijk geen flauw idee hoe. Waarom ben ik niet zo handig? Wil je dezelfde gekke mix voelen van totale onkunde, pure jaloezie en brandend verlangen? Dan moet je het volgende filmpje ook kijken:

 

En mocht dit (terecht) niet genoeg zijn, dan is er voor de liefhebber nog een update: