Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Polygon, Colossal & BBC

Draadbreuk verlinkt Polygon, Colossal & BBC
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Review als kunst

Playstation 4: the review

Polygon

Normaal gesproken houden we er helemaal niet van om te linken naar reviews van andere sites. Laten we eerlijk zijn; wat weten zij er nou helemaal van?! Daarbij vinden wij onze eigen mening veel belangrijker. Maar voor deze van Polygon, de zustersite van The Verge, maken we even een uitzondering. Het is natuurlijk weer een lang verhaal, maar daar gaat het niet om. Ze hebben hun vormgevers carte blanche gegeven wat resulteert in een fantastische pagina. Compleet met strakke, bewegende visuals, een futuristische inhoudsopgave en veel functioneel wit. En, vooruit, een heel lekkere video.

 

 

Over 3DO’s, Atari Jaguars en ware liefde

How I launched 3 consoles (and found true love) at Babbage’s store no. 9

Arstechnica

Van de PS4 terug naar de old school. Ars-redacteur Lee Hutchinson heeft vroeger het voorrecht gehad drie oudere consoles te mogen lanceren. Niet als een of andere hoge pief bij een elektronicabedrijf, maar als tiener in een game-winkeltje. Hutchinson werkte daar toen de Sega Saturn hardcore gamers naar de winkel lokte, toen de gloednieuwe Playstation wekenlang uitverkocht en de Nintendo 64 chaos veroorzaakte. Het is een lijvig stuk, maar de weemoed doet je verlangen naar simpeler tijden, waarin 64-Bit nog niet was voorbehouden aan mobiele telefoons.

 

 

Je moer op een iPad

“It’s Just A Big iPod Touch”

Techcrunch

Columnist en oudgediende in de techwereld M.G. Siegler kreeg een mailtje van zijn moeder. Weinig bijzonders, behalve dan dat het mailtje werd afgesloten met ‘Verzonden van mijn iPad’. Yup…zijn moeder gebruikt een iPad. Big deal? Nou, voor Siegler wel. Hij stipt aan dat er vier jaar geleden door veel mensen gelachen werd bij de lancering van de iPad. Het was ‘gewoon’ een grote iPod! Inmiddels is de iPod met uitsterven bedreigd, maar de iPad is zo gemeengoed dat zelfs oude vrouwtjes ‘m veel gebruiken. Wie lacht het laatst? Apple. Apple lacht zich rot.

 

 

3D met 2.0

inFORM: An Interactive Dynamic Shape Display that Physically Renders 3D Content

Colossal

De kop van dit artikel nodigt niet uit tot lezen, maar check de link zeker even. Er staan ook plaatjes bij! Kom dan hier terug om te vertellen hoe vet je het vindt. Wat het is? 3D-beeldschermen 2.0, is de beste omschrijving. Geen trucje om met een brilletje nep-diepte te creëren, maar het echte werk. Onderzoekers van het MIT hebben een krankzinnig apparaat ontwikkeld dat resulteert in een soort display van 30×30 pixels die omhoog en omlaag kunnen komen. Er komt een Kinect aan te pas, een balletje en een dude die in een beeldscherm zit. Enfin, kijk zelf maar.

 

 

Onzichtbaar, onmogelijk.

New ‘invisibility cloak’ type designed

BBC

Bereid je voor op een teleurstelling. Hoewel de kop van het artikel doet vermoeden dat je binnenkort met een mantel om ongezien de damesdouche kunt binnensluipen, blijkt juist het tegendeel waar. Ja, er wordt hard gewerkt aan ‘onzichtbaarheidsmantels’ en ja, er is een nieuw model in ontwikkeling dat mogelijk veel beter werkt. Maar laat het maar aan wetenschappers over om de lol er uit te halen. Wat zij ‘onzichtbaar’ noemen geldt voor golflengtes die voor het menselijk oog niet waarneembaar zijn. Echt onzichtbaar worden is nagenoeg onmogelijk. Toch is de zoektocht naar onzichtbaarheid, zoals hier beschreven door de BBC, bijzonder interessant.

 

 

Well done, BatKid! You’ve saved the day!

SFBatKid takes over San Francisco with Make-a-Wish Foundation

Slashgear

We sluiten deze zondagpost af met het ultieme feelgood-verhaal die eens temeer duidelijk maakt dat uit iets als internet de mooiste dingen kunnen voortkomen. De Make-a-Wish foundation zorgt ervoor dat zieke kinderen, tussen de behandelingen en ziekte door, een onvergetelijke dag beleven. De 5-jarige Miles heeft leukemie en wilde graag eens Batman zijn. Make-a-Wish zocht daarvoor flink wat vrijwilligers. Maar het verhaal ging, zoals dat zo mooi heet, ‘viraal’ en uiteindelijk sloegen duizenden mensen de handen ineen om San Francisco om te toveren tot Gotham City dat gered moest worden van schurken door de 5-jarige ‘SFBatkid’. Mede door een enorme hype op sociale media groeide het tot ongekende proporties, tot het punt dat zelfs Barack Obama in een videoboodschap het spelletje meespeelde. Lees het epische verhaal zelf maar even. En pak er een zakdoek bij, want volgens mij zit er iets in je oog.