Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: HTC’s smartwatch, LG’s 8K-tv & Whatsapp Web

De wandelgangen: HTC’s smartwatch, LG’s 8K-tv & Whatsapp Web
Dennis de Vries

De feestdagen komen er aan, maar in de techwereld heeft niemand het daarover. Het gaat juist om wat daarna gebeurt: de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Daar gaan we veel nieuwe gadgets zien waar nu al het een en ander van uitlekt. Zoals HTC’s smartwatch en LG’s 8K tv.

 

LG gaat voor 8K

Als je nu een 4K televisie thuis hebt, dan had je net zo goed je geld in de sloot kunnen gooien. Er is simpelweg niets in 4K te zien. Maar dat hudt LG niet tegen om vrolijk verder te gaan. Insiders van het bedrijf hebben CNet toevertrouwd dat het bedrijf op de CES in januari een 55 inch tv tonen met 8K resolutie. Dat zijn dus 7,680×4,320 pixels. Veel. Zoveel zelfs, dat LG niets kon vinden dat 8K beelden kon afspelen op het scherm, waardoor ze zelf dus wat 3D-materiaal moest upgraden.

Maar dit gaan ze niet serieus verkopen toch? Nog niet, maar dat is schijnbaar wel de bedoeling. LG heeft dit scherm om te oefenen, zodat ze uiteindelijk 8K-schermen in massaproductie kunnen maken. Duurt vast nog wel even.

 

Whatsapp op het web

whatsappwebb

De enige reden dat iedereen Whatsapp gebruikt, is omdat iedereen Whatsapp gebruikt. Want laten we eerlijk zijn, er zijn gewoon prima alternatieven met veel meer functies. Grootste doorn in het oog is het feit dat je Whatsapp niet op de computer kunt gebruiken, alléén op een telefoon. Een beperking die bijna prehistorisch aanvoelt. Wellicht komt daar verandering in. Onze hollandse vrienden van AndroidWorld doken eens in de code van de Android versie van de messenger en vonden daar allemaal aanwijzingen. Er wordt gewerkt aan Whatsapp Web, voor op je computer en ze konden zelfs een screenshot fabriceren van hoe je webtoegang op je telefoon kunt beheren.

Eindelijk! Waar kan ik inloggen? Nog helemaal nergens. Sterker nog, het zijn kleine aanwijzingen en het is goed mogelijk dat het er nooit van komt. Maar hoop doet leven, niet?

 

HTC’s smartwatch

Iedereen en zijn malle moer brengt een smartwatch op de markt. Grootste overeenkomst tussen alle modellen is de reactie die het oproept: “Wat móet je ermee, joh?!” Ja, geen idee dus. HTC heeft datzelfde idee, en heeft tot op heden dus nog lekker niks met wearables gedaan. Maar daar komt in januari verandering in. Op de CES laat het bedrijf zijn eerste wearable zien, zo meldt Venturebeat. Geen smartwatch, maar een slimme armband dus. Maar dan wel compleet anders dan alles wat er al te krijgen is. We zijn benieuwd, verdere details werden door de bron niet bekend gemaakt.

Wie is die bron dan? Zeker weer zo’n vage anonieme tipster die er naast zit? In dit geval was het een woordvoerder van HTC zelf. Redelijk solid dus.

 

Sony Xperia E4

sony-xperia-e4-1
Het gonst al weken van de geruchten over de Sony Xperia Z4, maar dat is niet de enige smartphone waar de Japanners aan werken. Op een Poolse techsite zijn afbeeldingen te zien van de Sony Xperia E4. Een stuk minder high-end, maar toch kan hij niet snel genoeg komen wat ons betreft. Het is namelijk de opvolger van de nog niet zo lang geleden gepresenteerde Sony E3, en daar werden we niet heel warm van. De Xperia E4 heeft een groter scherm met iets hogere resolutie en een 1,3Ghz quad-core processor. Op het Mobile World Congress, in maart 2015, krijgen we het toestel als het goed is te zien.

Wordt het plastic-fantastic? Wel plastic, ja. Maar schijnbaar heeft Sony er iets mee gedaan waardoor het een keramisch gevoel geeft. Klinkt spannend.

Reacties

  1. Pronounce

    De 8K TV is een prototype, de Japanners willen in 2020 reguliere uitzendingen in 8K starten. In dat jaar zijn namelijk de Olympische Zomerspelen in Tokio. De Japanse publieke omroep NHK heeft besloten 4K over te slaan en meteen naar 8K te gaan. Bij de Spelen in Londen 2012 hebben ze al testopnames gemaakt.