Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Galaxy Note 5, Lumia & Nexus

De wandelgangen met Galaxy Note 5, Lumia & Nexus
Dennis de Vries

De geruchtenmolen in de techwereld staat nooit stil. Verreweg het populairst zijn geruchten over nieuwe smartphones. Deze week was niet anders. Met roddels over de Galaxy Note 5, nieuwe Lumia’s en een nieuwe Nexus

 

Samsung Galaxy Note 5 krijgt specs

Vorige week werd het bestaan van de Samsung Galaxy Note 5 slechts besproken. Maar details, behalve de codenaam ‘project Zen’, waren er niet. Maar zo zie je maar weer, zo snel kan het gaan. Deze week kreeg wederom Sammobile wat extra informatie toegespeeld. Zo wordt de Galaxy Note 5 voorzien van een 2K of misschien zelfs 4K beeldscherm en krijgt het de Exynos 7422-processor, die GPU, CPU en RAM combineert op één chip. Ook over de nieuwe Galaxy Note Edge is info: die krijgt een gebogen randje aan beide kanten. Net als de Galaxy S6 Edge zeg maar. Niet heel verrassend.
Hey, hoe zit het eigenlijk met die nieuwe smartwatch van Samsung? Nou, wat een toeval. Ook daar gingen geruchten over! Samsung’s eerste ronde smartwatch, de Gear A, wordt tegelijkertijd met de Note 5 gepresenteerd. Dan hebben we het over september 2015. En als de geruchten kloppen (en dat is allerminst zeker) dan draait het toestel op Tizen, niet op Android Wear.

 

Nieuwe Nexus komt van Huawei

Dit is 'm niet hoor. Slechts een Honor 6 met een Nexus-stickertje. Maar even voor het idee...

Dit is ‘m niet hoor. Slechts een Honor 6 met een Nexus-stickertje. Maar even voor het idee…

 

Elk jaar komt weer de vraag op: wie is door Google uitgekozen om de nieuwe Nexus smartphone te maken? Na HTC, Samsung, LG en Motorola lijkt het nu de beurt te worden voor Huawei. Dat verzinnen wij niet, maar menen Chinese analysten te weten wat het ongeveer net zo betrouwbaar maakt als wanneer wij het verzonnen hadden. Tegen de filosifie van Huawei in krijgt het toestel een QHD beeldscherm en een processor van Qualcomm, in plaats van een Kirin-exemplaar van eigen makelij.
Betekent dit dat ‘Knuckle Sense technolog’ naar stock-Android komt? God, laten we hopen van niet.

 

High-end Lumia’s in aantocht

Het is stil bij Microsoft. Op mobiel vlak dan. Natuurlijk, ze zijn druk bezig met Windows 10 dat ook voor smartphones beschikbaar moet worden. Maar sinds de definiteve overname van Nokia heeft Microsoft nog geen ‘vlaggenschip’ uitgebracht. Maar gelukkig gaan er nu geruchten voor opvolgers van de Nokia Lumia 930. Het gaat om toestellen die intern bekend staan als Cityman en Talkman. Die eerste heeft een 5,7 inch beeldscherm in 1440 x 2560 QHD resolutie en 3GB aan RAM. De Talkman krijgt vergelijkbare specs, maar dan met een 5,2 inch beeldscherm.
Hebben deze toestellen nog wel een Pureview camera? Daar is niets over bekend. Maar schijnbaar gaat het om een 20 megapixel camera met triple-tone LED flits. Voor knappe belichting, zeg maar. Deze zomer weten we hopelijk meer.

 

Pssst, ook nog een Apple iPad Pro geruchtje dan maar?

Er doken namelijk ook weer geruchten op dat de 12,9 inch grote Apple iPad Pro een stylus krijgt. Galaxy Note Pro, iemand?

Reacties

  1. Juda Teune

    Zijn die lumia telefoons dan met windows 10? Ik hoop ’t niet want windows 8.1 vind ik mooier. Of kun je ze ook instellen als windows 8.1? Ook al zijn ze in principe op windows 10 (als dat zo is).

    • Dennis de Vries

      Dat zal Windows 10 zijn. En ik weet het niet 100% zeker hoor, maar ik denk dat terugzetten naar 8.1 niet zomaar gaat. Dat is niet iets wat Microsoft zal ondersteunen in ieder geval.