Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (84) met 5 gekke LG telefoons & LG G4

Dennis de Vries

Afgelopen week waren we op de koffie bij LG in Amstelveen. Niet alleen omdat we trek hadden in koffie, maar vooral om de LG G4 even met eigen ogen te checken. Het bijzondere design van de smartphone bracht ons op een idee. Dus doken we de kelders in van het Nederlandse LG hoofdkantoor, om daar nog wat andere bijzonder vormgegeven toestellen van de Koreaanse fabrikant op te snorren.

En bijzondere telefoons van LG, die zijn er in het verleden genoeg geweest. De fabrikant was niet vies van een experimentje, zeker niet in het pre-Galaxy Note tijdperk toen niemand nog ontdekt had dat enorm grote beeldschermen eigenlijk best fijn zijn. Koud kunstje dus om er tussen de spinnenwebben en stofnesten in het LG-archief vijf toffe uit te kiezen.

LG  GD900 Crystal

Op het eerste gezicht ‘gewoon’ een fulltouch-toestel. Maar dan schuif je het toetsenbord uit, en liggen de vrouwen ineens aan je voeten. Deze gsm – smartphone mogen we het niet noemen – uit 2009 heeft een doorzichtig numeriek toetsenbord. Het is aanraakgevoelig, dus los van cijfertjes tikken kun je er ook overheen slepen om de interface te bedienen. Het werkte verrassend goed, voor zover een numeriek toetsenbord goed kon werken. En het zag er verdomd futuristisch uit.

LG BL40 New Chocolate

Er was een tijd dat niemand echt goed wist welke kant het nou op ging met de vorm van smartphones. De iPhone had bewezen dat een 3,7 inch groot scherm best lekker kon zijn. Maar veel groter dat dat? Naah, dat kon niks worden toch? Maargoed, 3,7 inch is dan wel weer vrij klein om een speelfilm op te kijken. Want schijnbaar waren er destijds mensen die dat wilden. De oplossing van LG kwam in 2009: een 4 inch beeldscherm, maar dan in 21:9 beeldverhouding. Als je dus een bioscoopfilm keek op deze telefoon dan had je geen zwarte balken en maakte gebruik van de volle 345 x 800 resolutie. Keek je iets anders…dan had je zwarte balken.

LG GD880 Mini

In 2009 wist ‘men’ nog niet zo goed welke kant het opging met smartphones. In 2010 waren de fabrikanten er helemaal uit. Mini was toen de rage, dus kwam elk merk met een te heet gewassen smartphone. LG deed mee met een bijzonder strakke GD880 Mini. Het 3,2 inch beeldscherm is een fractie groter dan een luciferdoosje en het toestel was naar verhouding bijzonder dik. De trend van de echt kleine mini’s duurde niet lang.

LG F3000

Zeg je Porsche dan zeg je….heuh…waarschijnlijk geen telefoon. Toch doet het automerk regelmatig iets met telefoondesigns. Zo leenden ze recentelijk nog hun naam uit aan Blackberrys met een strak design. In 2005 deden ze ook zoiets met LG. Een redelijk anoniem klaptelefoontje droeg toen het Porsche-label. Niemand weet waarom. Wel weten we dat we de tijd van klaptelefoons missen. Een telefoongesprek beginnen en eindigen met een fulltouch-phablet is gewoon lang zo cool niet.

LG’s naamloze camphone prototype

Welke telefoon is dit? Daar moesten ze bij LG ook even over op het hoofd krabben. Het toestel dateert duidelijk uit het pre-smartphone tijdperk gezien het prehistorische OS. Maar zijn 12 megapixel camera met 3x optische zoomlens zijn dan weer best wel van deze tijd. Het is niet de LG Viewty of LG Viewty Max, twee toestellen die in Nederland verkocht werden en een optische zoomlens hadden. En het is ook niet de LG L-03C, al is het maar omdat dat toestel nooit Japan uitgekomen is. Het antwoord wordt pas later, via mail, gegeven: “In dat geval is het een prototype geweest die waarschijnlijk nergens met deze specs is gelanceerd. Vooral in de featurephone tijden hebben wij vaker prototypes gemaakt en lokaal bij operators gepolst.” Een naamloze LG camphone. Die zie je letterlijk alleen bij Draadbreuk.

En dan was daar natuurlijk de LG G4

Maar die hebben jullie al gezien natuurlijk. Niet? Huphup, check dan hier de LG G4 video die we eerder deze week maakten!