Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met iPhone 7C, HTC One X9 en Apple iCar

faraday apple icar
Dennis de Vries

Was het vorige week nog even behelpen, deze week draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Zo dook de HTC One X9 ineens op, kwam er info vrij over een iPhone 7C én speculeren we wild over de Apple iCar.

Apple iPhone 7C komt eraan!

iphone-7c

 
Ming-Chi Kuo! Onthoud die naam. De beste man (of vrouw. Eerlijkheid gebied te zeggen dat we dat niet eens weten) is analist van KGI Securities en heeft voorkennis over een nieuwe iPhone, aldus MacRumors. Dat menen analisten wel vaker te hebben. Ditmaal gaat het om een veel kleinere variant. De iPhone waarover nu geruchten gaan heeft een 4 inch beeldscherm, wat volgens huidige maatstaven erg klein is. Het toestel zou een metalen behuizing moeten hebben, dus het wordt geen veredelde iPhone 5C. Qua uiterlijk dan.
Hopelijk geldt dat ook voor de specs? Volgens dezelfde analist zijn de specs ongeveer gelijk aan de iPhone 6S. 3D Touch ontbreekt alleen. Volgend jaar (september) weten we meer.

Doet Apple moeilijk over de iCar?

Ineens is daar een nieuw merk met elektrische auto’s. Faraday Future heet het en hierboven zie je vermoedelijk een conceptrender van wat misschien een auto van hun zou kunnen worden. Het is een beginnend bedrijfje, maar wel eentje die eventjes een miljard dollar neertelt voor een nieuwe fabriek. Waar komt dat geld vandaan? Zeggen ze niet. Wie zit er achter het bedrijf? Zeggen ze niet. Wat zijn ze aan het doen? Een elektrische auto aan het maken waarbij Tesla’s eruit zien als stoommachines. Is er meer info? Zeggen ze niet. Als er geheimzinnigheid is, dan slaat de fantasie van journalisten op hol. Zo komt er een hele serie aanwijzingen naar boven dat Faraday eigenlijk een schuilbedrijfje is voor Apple, dat hiermee rustig kan werken aan zijn iCar. We zullen zien.
Ik heb net mijn brommerrijbewijs, mag je daarmee in de Apple Car? Gezien het feit dat hij pas voor 2019 of 2020 gepland staat, heb je tijd zat.

HTC One X9 duikt op

htc-one-x9

 
Vind je de HTC One A9 maar een beetje karig? Dan komt er binnenkort misschien iets voor je beschikbaar. Op het Chinese Weibo dook informatie op over de HTC One X9, een brutere broer van de A9. Zo heeft het toestel een 23 megapixel camera, beeldscherm in 2K resolutie, Snapdragon 820-soc met 4GB aan RAM en 64 of 128GB aan opslaggeheugen. Gezien de (stevige!) prijs van One A9 zal dit toestel ook een lieve duit kosten. Is het allemaal teveel, dan komt er een voordeligere versie met minder geheugen: 3GB RAM en 32GB opslag.
Maar de speakers? Hoe zit het met de speakers! In de HTC One A9 heeft HTC de dikke BoomSound speakers de deur uit gedaan, maar goed nieuws: in de HTC One X9 zijn ze terug! Whoop-whooop!