Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met LG G4, Canon en iPad Pro

De wandelgangen met LG G4, Canon en iPad Pro
Dennis de Vries

Telefoons, telefoons, telefoons. Normaal is dat hét gespreksonderwerp in het roddelcircuit. Deze week is dat even anders. Er werd gefluisterd over grote tablets, spiegelreflexen met grote beeldsensoren en – vooruit – smartphones met 3K beeldscherm. De iPad Pro, nieuwe Canon en LG G4.

 

LG G4 doet ’t in 3K

lg-g4-uaprofiel

Prima toestel hoor, die LG G3. Lekkere aluminium behuizing. Prima cameraatje, met die laser focus. Genoeg rekenkracht. Alleen…de resolutie van het beeldscherm is maar karig. Het 5,5 inch beeldscherm heeft 1440 x 2560 pixels. Nu is deze 2K-resolutie vooralsnog onovertroffen voor dit soort schermen, de smartphonewereld leeft nog altijd volgens het motto: meer is beter. Dus dook er deze week informatie op over de LG G4 met 5,5 inch beeldscherm en een 3K-resolutie, zo ontdekte het gezaghebbende (lees: totaal onbekende) MyLGPhones.com. Nu kan bovenstaande informatie natuurlijk heel gemakkelijk genept worden, maar dat maakt ons in deze rubriek even niets uit.

Zien we die op het MWC? Geen idee. Het lijkt er nu op dat het een toestel is dat speciaal gemaakt wordt voor de Amerikaanse provider Verizon. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet.

 

Canon gaat voor 53 megapixels

Aankomdende vrijdag 6 februari. Dan presenteert Canon een nieuwe dslr, aldus Canonrumors.com. Wat boeit dat? Nou, het is een exemplaar met bijzondere hoge resolutie. Als de geruchten kloppen heeft het toestel een beeldsensor met een resolutie van 53 megapixels. En dat is een stevige upgrade vergeleken met de huidige 22 megapixel sensoren die ze in hun huidige high-end modellen stoppen. Krijgt je dslr eindelijk een resolutie hoger dan je telefoontje.

Meer megapixels betekent niet automatisch dat de beeldkwaliteit beter wordt, toch? Heel goed! Maar Canon kennende hebben ze naast de beeldsensor nog wel het een en ander verbeterd.

 

iPad Pro moet in een hoesje

iPad-Pro-Air-Plus

Ook deze week gaan we even op de koffie bij de site Nowhereelse.fr. Deze Franse collega’s gaan weer even snuffelen bij wat er allemaal rondslingert in smartphone-fabrieken en komen ditmaal met een hoesje terug van de vermeende iPad Pro. Of iPad Plus. In ieder geval de veel grotere iPad dan we gewend zijn. Wat blijkt? Hij is groter, dat in de eerste plaats. Het beeldscherm moet zo’n 12,9 inch gaan meten waar het momenteel wel ophoudt bij 9 inch. En er zitten speakers in het apparaat, zo is af te leiden uit de gaten in het hoesje. Vier maarliefst.

Een hoesje om je iPad. Dat doe je toch niet? Mijn idee. Maar schijnbaar kun je er binnenkort ook een stylus bij kopen. Van Apple. Accessorize!