Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen: Sony Xperia Z4 & Samsungs Facebook-telefoon

De wandelgangen: Sony Xperia Z4 & Samsungs Facebook-telefoon
Dennis de Vries

Het was me het weekje wel. De Nexus 6 en 9 gepresenteerd en ook de iPad Air 2 en Mini 3 zijn nu officieel. De meest besproken geruchten zijn dus officieel geen gerucht meer, waardoor het een karige week is waarin zelfs Blackberry wat aandacht kan scoren. Gelukkig is daar de Sony Xperia Z4.

Samsung’s Facebook telefoon

Magerder dan dit wordt het niet. Samsung werkt aan een Facebook telefoon. Punt. Meer informatie is er niet. Volgens 9to5google komt het nieuws af van verschillende Koreaanse bronnen, wat het niet minder mager maakt. Ze merken wel terecht op de combinatie van Samsung en Facebook niet zo gek is als het lijkt. De Koreaanse fabrikant heeft samen met Oculus de GearVR ontworpen. En Oculus is eigendom van Facebook. Ze hebben elkaars telefoonnummer dus.
 
Dus Samsung gaat HTC achterna? Ja, ik denk ook dat Samsung naar het enorme verkoopsucces van eerder Facebook-telefoons als de HTC ChaCha en de HTC First heeft gekeken en dacht: “Dat willen wij ook!” Voor de duidelijkheid: Facebook-telefoons zijn tot nu toe een enorme flop.
 

Foto’s gelekt van Blackberry Blackberry

blackberry-classic-leak
Het is een karige week, qua geruchten. Dus dan kom je hierbij uit; een gelekte blurrycam foto van de Blackberry Classic. Een Blackberry die er uit ziet zoals je een Blackberry voorstelt. Komt nog eens bij dat het toestel helemaal geen geheim meer is. Blackberry heeft zelf in april al aangegeven dat hij komt. Details hebben ze sindsdien niet meer gegeven. Gelukkig zit website N4BB er bovenop. Niet alleen foto’s van de meest Blackberry-achtige Blackberry ooit, maar ook een hele lijst met totaal niet indrukwekkende specs hebben ze van een anonieme bron gekregen.
 
Maar….hoe weten we of dit niet gewoon een foto van een Blackberry Bold is? Zou ook best kunnen. Maar het is zondag, en deze rubriek moet toch vol.
 

Sony Xperia Z4 is in aantocht

Kort geleden deed er nog een gerucht de ronde over een Sony Xperia Z3X. Vergeet dat gerucht, we gaan gewoon meteen door naar de Xperia Z4. Het nieuwe vlaggenschip van Sony moet, volgens Androidorigin al eind februari gepresenteerd worden. Want zo rolt Sony, elk halfjaar een nieuw vlaggenschip. Wat is nieuw in de Xperia Z4? De camera heeft die gekke, ‘curved’ beeldsensor, het beeldscherm heeft Quad HD resolutie. Verder is het toestel voorzien van een nieuwe Snapdragon 810 processor en 4GB aan RAM. Qua design zal hij redelijk hetzelfde zijn als de Xperia Z3 (en Z2. En Z1). Wel opmerkelijk; schijnbaar heeft het apparaat een ‘dedicated’ versterker aan boord voor knap geluid. 
Hoeveel ‘vlaggenschip’ smartphones lanceert Sony wel niet? Die Z3 is er pas net! Tweemaal per jaar. Maar schijnbaar stappen ze daar ook vanaf. Na de Xperia Z4 is Sony Mobile wel even klaar voor 2015.