Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Deze sites checken wij dagelijks

Deze sites checken wij dagelijks
Ger
  • Op 15 januari 2016

We krijgen nogal eens de vraag welke gadgets, apps en andere meuk we precies gebruiken in ons dagelijks bestaan. Als beheerders van Draadbreuk volgen we (net iets teveel) de nieuwste gadgets en snufjes op de voet. En die voet, die krijgen jullie nu te zien.

Want we gaan op onregelmatige basis op dit stukje internet tips geven. Wat volgen, gebruiken of lezen wij en waarom. Ter info ende vermaeck, zeg maar. In dit eerste deel van deze nu al gezaghebbende serie beginnen we online:

Welke sites checkt de redactie van Draadbreuk en waarom?

Dennis

dennis

Tech-gerelateerd
“Een vast rijtje sites die ik elke ochtend check? Heb ik niet. Wat ik wel heb is een rete-strak gecureerde, tot in de puntjes afgestelde Twitter-feed die dienst doet als ouwe, trouwe RSS. Als ik daar even doorheen loop, krijg ik linkjes naar alle sites die op dat moment iets tofs online hebben staan. Of juist iets tenenkrommend slechts. Want ook daar kan ik van genieten natuurlijk. Verder tracht ik sinds kort iets aan webdesign en ontwikkeling te doen. CSS-tricks is een geniale site met heldere uitleg.”

Wat ik kijk? Een groepje gasten dat zondagsrijders en wegpiraten aanspreekt op hun gedrag. Echt, bingewatch die shit!

Non-tech gerelateerd
“Verplichte kost: eens in de zoveel tijd even bij webcomic XKCD langsgaan. Verder is Youtube op de telefoon (bij voorkeur languit op de bank bekeken) het beste sinds gesneden brood. Kennen jullie het kanaal Стоп Хам (Stop a Douchebag) al? Groepje gasten dat zondagsrijders en wegpiraten aanspreekt op hun gedrag. In Rusland. Waar mensen er ten eerste niet van houden te worden aangesproken op hun gedrag en ten tweede met hakbijlen en AK’s onder hun autostoel rondrijden. Ik overdrijf niet. Bingewatch die shit, het is geniaal.”

 


Ger
gerdegram
Tech-gerelateerd
“Ik check de lange verhalen op PCMWeb en Winmagpro. Beide sites zijn verlengstukken van tijdschriften wat een voordeel heeft: de mensen erachter kunnen (doorgaans) aardig schrijven. Ik ben vrij allergisch voor slechtgeschreven lange verhalen. Bovendien zijn reviews en previews niet onnodig over 324523 pagina’s gegooid maar bevatten ze de belangrijkste info en that’s it. Geen geouwehoer, fijn.”

Non-techgerelateerd
Ik zit vaker op VoetbalPrimeur.nl dan me lief is. Dat is een voetbalnieuwtjes-copypaste-site. Met andere woorden: iedere poep of scheet die een fatsoenlijk medium, waar ook ter wereld, over de voetbalsport laat, neemt VoetbalPrimeur.nl over. En dat levert best een prettig overzicht op, keurig gerangschikt op voetbalclub (Vitesse). Wel belangrijk om de spel- en tikfouten te negeren, want echt hoogstaand is het niet. Voor meer info zoek altijd het originele bericht op: zo is VoetbalPrimeur.nl (onbedoeld) eigenlijk een soort voortportaal voor daadwerkelijke voetbaljournalistiek.”


Bart
bartf
Tech-gerelateerd
“Als sucker voor nieuwe versies van apps (minimaal drie keer per dag de Play Store vernieuwen om te zien of er updates zijn – doen meer mensen dat?) check ik geregeld APKMirror om mijn fix te krijgen. Ook de beta-pagina van WhatsApp komt één keer per twee dagen langs. Op XDA-developers en r/Android (en af en toe Android Police) kijk ik of er op Android-gebied nog dingen zijn die ik zou moeten weten. En – ik hoor jullie al zuchten – voor nieuws over e-readers check ik MobileRead of goodereader.com.”

De beta-pagina van WhatsApp komt één keer per twee dagen langs

Non-techgerelateerd
“Het voetbalnieuws houd ik bij via sites als VI, maar veel meer nog via Twitter. Eén keer in de zoveel tijd check ik Lifehacker of ze nog leuke stukken hebben, als is de layout niet echt mijn ding. Ik kan ook redelijk wat tijd steken in het doelloos rondneuzen op Reddit, maar doe dat vooral via de briljante app Sync for Reddit.”


Jeroen
jeroen
Tech-gerelateerd
“OneMoreThing, iCulture en MacRumors. Ik ehh.. ben een echte Mac-fan, dus. Dat hou ik wel goed in de gaten, haha. Het zit in mijn systeem: soms lees ik drie keer hetzelfde bericht. Soms tracht ik ook nog Hardware.info te openen, overigens. Vooral voor Windows-gerelateerde zaken, die kunnen zo lekker ouwehoeren over processors enzo. Daar kan ik ook vaak hard om lachen, trouwens.”

Non-techgerelateerd
“Interfacelift en simpledesktop.com, voor kekke wallpapers. En natuurlijk de socials. En als laatste AutoBlog, soort van Draadbreuk voor auto’s, alleen met meer posts per dag. Ja, dat vind ik ook pijnlijk…”


Paul
pgersen
Tech-gerelateerd
“Ik zit op Eurosonic / Noorderslag. Ik mag blij zijn als daar überhaupt internet is. Val me dus niet lastig…”

Even later, per WhatsApp:

“Oké, ik ben de beroerdste niet. Hier komt mijn lijstje. Op tech-gebied check ik Wired, TheVerge en Gizmodo. En ik hou de Twitter-accounts van Jeroen Kraan en Joost Schellevis goed in de gaten – altijd wel voer voor ’t Wereldje. Dingen die niet met gadgets te maken hebben? Buzzfeed. Op katerige dagen is dat lekker weglaatbaar. RollingStone volg ik voor het laatste entertainmentnieuws en ik f5 Toolband.com scheel omdat ik wil weten wanneer die band nou eindelijk eens met een nieuw album komt.”