Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Wired, The New Yorker & GiantBomb

Draadbreuk verlinkt Wired, The New Yorker & GiantBomb
Bart
  • Op 29 september 2013

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

Geweld in games

“How Evil Should a Video Game Allow You to Be?”

The New Yorker
Vaste prik bij de lancering van een nieuwe blockbuster game; discussie over geweld. The New Yorker veroordeelt niet, maar plaatst in historische context en zoekt de grens. Want als je in een open world game mensen bewust met een auto mag overrijden, waarom kun je dan geen vrouw verkrachten? Nou…omdat…je kunt toch niet….eeh….jeutje.

 

Name-dropping

“If you’re so smart, let’s see you name a phone”

VR-Zone
Het lijkt het meest eenvoudige aan het maken van een nieuwe telefoon: de naam. Je hebt een tof toestel gemaakt, je bedenkt er een toffe naam bij. Waarom komen fabrikanten dan nog op de proppen met gedrochten als ‘Nokia Lumia 1520’ of Samsung Galaxy S4 Active? Omdat er veel meer komt kijken bij het bedenken van een toestelnaam, betoogt de schrijver. Er zijn heel veel redenen waarom de Nokia Lumia 1020 niet ‘gewoon’ Nokia Vette-Camera heet.

 

Innovatie

“BlackBerry Never Had a Chance: Mobile Innovation Is Over”

Wired
Dat Blackberry binnenkort de boel verkoopt ligt niet zozeer aan de manier waarop ze hun zaken hebben geregeld, maar alles met de houding van consumenten na de lancering van de eerste iPhone. Collectieve desinteresse – the collective ‘meh’- voor technische wonderen als de iPhone 5S zijn ons ten deel gevallen. Mobiele innovatie is dood.

 

HandiGer

“21 brilliant iOS 7 tips and tricks”

Techradar
Deze is voor Ger, omdat hij nog maar moeilijk kan wennen aan zijn vernieuwde besturingssysteem op zijn iPhone. Trucjes, weetjes, verborgen functies en handige vingerbewegingen.

 

Exit

“Steve Ballmer’s intense, tearful goodbye to Microsoft”

The Verge
Steve Ballmer op z’n best. Huilend, schreeuwend, juichend. Gooi er wat surrealistische belichting overheen, slechte muziek en een uitzinnig publiek. Kortom, een afscheid bij Microsoft in stijl. Ruim vijf minuten toptelevisie.

 

Tip?
Iets gezien wat iedereen zijn leven zou verrijken? Dump jouw favo links van deze week in de reactiepanelen. Van tweekolommer tot longread, alles is welkom!