Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt The Atlantic, Esquire & PhoneArena

Goat Simulator
Bart
  • Op 17 augustus 2014

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

De man achter de munten

The Man Who Really Built Bitcoin

MIT Technology Review
Bitcoin, het blijft een fascinerend internetdingetje. En achter elk internetdingetje schuilt een knappe kop die de boel in elkaar gezet heeft. Maar de man (of vrouw) achter het succes van Bitcoin is altijd een mysterie gebleven. Eerder dit jaar dacht Newsweek de mastermind gevonden te hebben en beschreef dat in geur en kleur. Maar ze zaten fout. Volgens MIT Technology Review is iemand anders namelijk de grote man achter Bitcoin.

 

E-mail is best leuk

Email Is Still the Best Thing on the Internet

The Atlantic
Het moet een jaar of zeventien geleden zijn toen ik bij freemail.nl mijn eerste e-mailadres aanmaakte. Niet dat ik iemand had om een mail naar te sturen, maar dat maakte niet uit. Ik had een digitaal postvakje en dat was cool. Tegenwoordig kom je om in de e-mails. Als je twee weken op vakantie bent geweest heb je een dag nodig om door driehonderd onzinnige CC’s te spitten. Alle spam en ongein heeft het imago van e-mail geen goed gedaan, maar er zijn nog altijd fans. Alexis Madrigal bijvoorbeeld, die voor The Atlantic een stuk schrijft over de charme van een digitale brief. E-mail is cool en de beste tegenhanger van social media-killers zoals SnapChat.

 

Bel je moeder eens

Parents, kids not calling you back? Frustrated mom develops app that remotely locks devices until they do

PhoneArena
Moeders hebben de gave om te bellen op momenten dat het helemaal niet uitkomt. De oproep wegdrukken en lekker niet terugbellen is dan de makkelijkste optie, maar dan ken je Sharon Standifird nog niet. Deze gefrustreerde moeder – met een stel niet terugbellende kids – was het zo zat, dat ze de app Ignore No More ontwikkelde. Een app die je telefoon blokkeert tot je netjes je moeder hebt teruggebeld.

 

Vrolijke kleurtjes om je heen

This Is What Your WiFi Looks Like

Esquire
De wereld om je heen zit vol digitale signalen, maar zien doe je ze niet. Daar heeft Luis Hernan, een PhD-kandidaat, wat op gevonden. Hij heeft een truc bedacht om wifi-signalen te vangen in beeld. Het resultaat is een wonderlijke, kunstzinnige serie foto’s. Leuk voor aan de muur ook. Kunst 2.0.

 

Geiten zijn relaxed

Goat Simulator: The Documentary

YouTube
Van Flight Simulator tot Farming Simulator. Overal wordt tegenwoordig een spel van gemaakt, maar van Goat Simulator brak toch echt mijn klomp. Hoe dronken moet je zijn om een game te bedenken waarin je als een geit door een stad loopt? Op YouTube is een leuke documentaire van twintig minuten te vinden over het team van ontwikkelaars achter het spel. Op voorhand was niet iedereen blij met het idee, maar inmiddels is het zo’n hit dat er binnenkort zelfs een Android-game komt. Geiten zijn helemaal 2014, dat je het weet.

 

Reacties

  1. Johan

    haha