Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (49) met sexy nerds, de armageddon en The Zuck!

’t Wereldje (49) met sexy nerds, de armageddon en The Zuck!
Paul Gersen

Wekelijks zet Draadbreuk in de rubriek ’t Wereldje het meest bizarre technieuws op een rij, om er daarna met gestrekt been in te vliegen. Rare perstrips, opvallende persberichten en hilarische verhalen op the interwebs: je leest het allemaal hier!

 

 

5. Tim Cook erg sexy in de portemonnee

 

"Kleuren inspireren mij enorm."

“Kleuren inspireren mij enorm.”

 

Als je een paar jaar geleden als belegger van een grote bank op de beurs werkte, was je het mannetje. Na je werk in je gladde pak naar het café, daar aan de bar met een bacootje lekker brallen en voordat je het wist stonden de mooie dames in de rij om met je mee naar huis te mogen. Kon je een bochel en een extra hoofd uit je navel hebben groeien, maakte niet uit. Geld erotiseert nu eenmaal. Maar we weten allemaal wat er gebeurde. De financiële kereltjes wilden meer en hielden er nogal, euh, onorthodoxe maniertjes op na om meer te cashen. Boem, crisis en binnen de kortste keren stonden ze met een doos vol kantoorspullen op de parkeerplaats van de zaak te kijken hoe hun lease-auto werd weggesleept.

Tegenwoordig zijn het de nerds die de vrouwen kunnen krijgen. Of je nu CEO van een internetgigant bent of programmeur bij een hippe startup: loop met een hoornen bril, een puist in je nek en een superhelden-shirt een toko binnen en het Axe-effect ontvouwt zich voor je ogen. Nerds hebben namelijk geld, zijn de popsterren van deze tijd. Het zal Tim Cook dan ook een worst wezen dat hij onlangs is verkozen tot ‘least sexy geek‘. Door de gebruikers van VictoriaMilan nog wel, een datingsite voor mensen die vreemd willen gaan. Nee, de CEO van Apple zou met gemak een wulpse mevrouw aan iedere vinger krijgen. Als hij daar behoefte aan zou hebben.

 

4. Kabel-armageddon op komst

 

tijdens het EK voetbal van 1996 zorgde dit nogal voor wat problemen

tijdens het EK voetbal van 1996 zorgde dit nogal voor wat problemen

 

Weet je nog, dat verhaal dat alle laders van je elektronische apparatuur universeel zouden moeten worden? Fijn! Nooit meer dat gehannes met vijfentwintig verschillende snoertjes en pinnetjes, of dat je je oplader vergeten was en je niet even die van een vriend kon gebruiken. Heerlijk: gewoon allemaal aan de micro-usb en de wereld zou weer een beetje mooier zijn. Het lukte bijna, maar zoals wel vaker gooide de notoire samenwerkverschrikking Apple weer roet in het eten en kwam met zijn eigen lightning-connector.

Maar er was hoop: de Europese Unie besloot dat in 2017 ook Apple over zou moeten stappen. Eindelijk! Wat denk je? VINDEN ZE EEN NIEUWE USB-KABEL UIT! Eentje die omkeerbaar in je apparaten gestopt kan worden. Jawel, binnenkort heb je gewoon weer je oude en nieuwe opladers door elkaar liggen en pak je wederom altijd de verkeerde. Mensen gooien uit pure ergernis hun telefoons en tablets uit het raam. Niemand kan elkaar meer bereiken. De maatschappij vervreemd van zichzelf. Plunderingen. Oorlog. Apocalyps. Ja lieve mensen, geniet maar even van het leven. Nu kan het nog.

 

3. Journalist gaat gamewereld verpesten

 

Sumico. Klinkt alsof we met tandenstokers een Japanse puzzel moeten invullen

Sumico. Klinkt alsof we met tandenstokers een Japanse puzzel moeten invullen

 

Er wordt weleens gezegd dat journalisten zelf eigenlijk helemaal niet zo veel kunnen. Dat ‘we’ maar over muziek schrijven, omdat als we een gitaar pakken het klinkt alsof we op de staart van een kat zijn gaan staan. Over voetbal, want we trappen iedere bal het stadion uit. Over films, want zelf zijn we te lelijk om er in te spelen. En over technologie, omdat we de brains niet hebben om zelf toffe dingen te bedenken.

Om maar meteen in huis te vallen: wij van Draadbreuk zijn natuurlijk ook journaille. En we zullen de eerste zijn om bovenstaande theorie helemaal te onderschrijven: het is gewoon waar. Wij hebben in ons nog niet eens heel lange leven veel te vaak in de kroeg gezeten, achter de vrouwen aan gejaagd, te hard gefeest en te weinig in de klas opgelet om echt baanbrekende dingen op hardware-niveau te creëren. Maakt niet uit, voel je niet lullig voor ons: we hebben een toptijd gehad. En daarbij, we weten zelf heel goed dat het zo is. Daar ligt ook de kracht: we hebben de ambitie niet om een telefoon, tablet of gadget te maken. Daardoor zijn we objectief. En als we het wel zouden doen, gaat het helemaal mis – dat weten wij ook wel.

Maar sommige journalisten kennen hun plaats niet goed. Neem Matthijs Dierckx. Hij is oprichter van het magazine Control en een van de makers van het computerspel Sumico. Een rekenpuzzel nog wel, hoe ironisch. Het mag toch algemeen bekend zijn dat de meeste schrijvers niet zo goed met getalletjes zijn. Gelukkig hebben we geen rekenfouten ontdekt in de game. Lol overigens ook niet. Iets met schoenmakers en leesten en dergelijke.

 

2. Trieste schoolpleinruzie tussen taxi-apps

 

"ARE YOU TOKKING TO ME?"

“ARE YOU TOKKING TO ME?”

 

Wij zijn dol op taxichauffeurs. Wie niet trouwens? Altijd beleefd, net rijgedrag, nooit anders dan de kortste route nemend, liever te weinig dan te veel rekenen, niet te beroerd zijn om concurrerende centrales af en toe uit de brand te helpen en nooit moeilijk doen. Nee, vooral in de grote steden rond een uur of vijf ’s ochtends zijn het fijne jongens. Helaas dreigt hun smetteloze blazoen nu toch een vlek te krijgen en dreigt imagoschade. Boosdoeners: Uber en Lyft, twee vervoers-apps.

Bij de eerste kon je dure auto’s als taxi gebruiken en Lyft liet je tegen betaling carpoolen. Maar toen dacht Uber: wat Lyft kan, kunnen wij ook en kwam er de app Uberpop, dat hetzelfde idee als Lyft is. Dan kun je je natuurlijk als volwassen mensen gedragen en het in de rechtszaal uitvechten samen tot een oplossing komen, maar veel slimmer is het natuurlijk om via smerig spel de concurrent te saboteren. En zo werden de afgelopen weken over en weer door medewerkers bij de concurrent ritten aangevraagd en meteen weer gecanceld. Het schijnt dat Uber (veel groter dan Lyft) ooit zijn concurrent wilde overnemen, maar nu heeft bedacht dat ze ‘m ook wel helemaal kapot kan maken. Twee kinderen. Een schoolplein. Waar blijft de leraar op dit moment?

 

1. Mark Zuckerberg houdt hoofd nauwelijks boven water

 

De laatste keer dat The Zuck in zijn broek had geplast moet hij ook van zijn moeder buiten staan.

De laatste keer dat The Zuck in zijn broek had geplast moet hij ook van zijn moeder buiten staan.

 

Negen procent van de schuinsmarcheerders van VictoriaMilan zou wel een beschuitje willen eten met Mark Zuckerberg, blijkt uit het onderzoek waar we hierboven al even aan refereerden. Da’s niet veel als je bedenkt dat deze jongeman een paar miljard op zijn bankrekening heeft staan. Aan de andere kant: als negen procent van alle vreemdgaande vrouwen bij ons in bed zou liggen, zou je nu turen naar een lege website. Maar goed, Zuckerberg heeft ook niet echt zijn imago mee en qua uiterlijk, tja: het toch een beetje een morph van Screech van Saved By The Bell en een lemming.

Maar hij kan ook best een sympathieke peer zijn. Zo doneerde hij onlangs nog 120 miljoen dollar aan scholen in San Fransisco. En nu deed hij de Ice Challenge. Wat dat is? Een soort neknominatie voor rijke nerds. Zonder drank, maar wel met een nobel doel. Door een emmer ijswater over zichzelf heen te gooien, dat te filmen en drie anderen uit te dagen dat ook te doen, vraagt de beste man aandacht voor de dodelijke spierziekte ALS. Zuckerberg heeft nu o.a. Bill Gates uitgedaagd. Daaruit blijkt dat het echt niet zo’n pestkop is. Hij had natuurlijk ook Stephen Hawking kunnen vragen.

foto-credits:
The Cook: deerkoski via photopin cc
Kabelzooi: wicho via photopin cc
The Zuck: Scott Beale via photopin cc