Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Bits of Freedom, AllthingsD & Business Insider

Draadbreuk verlinkt Bits of Freedom, AllthingsD & Business Insider
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Tupperware voor de vrijheid!

Internetvrijheid toolbox

Bits of Freedom

“Een tupperwareparty waar je crypto leert”, zo typeerde schrijver Cory Doctorow een cryptoparty eens. Met de huidige onthullingen over wat de NSA en AIVD allemaal van je te weten kunnen komen, is de vraag naar tupperware groot. De cryptoparty van afgelopen week, georganiseerd door De Correspondent in samenwerking met burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom, was dan ook stijf uitverkocht. Je kon daar samen met experts je computer laten beveiligen tegen ongewenste meekijkers. Wil je ook tupperware? Dan heeft Bits of Freedom een uitgebreide pagina opgesteld met alles wat je moet doen Big Brother buiten te houden.

 

Altijd nog minder kansloos dan een Galaxy Gear

For Next Generation of Wearables, Dumb Clothes Get Smart

AllthingsD

Dit artikel slaat al in de eerste zin de spijker op de kop. Draagbare technologie, zoals een smartwatch of Google bril, is vooralsnog ontzettend lame. Tijd voor de volgende stap: slimme kleding. Dat klinkt als toekomstmuziek, maar AllthingsD zet het zoeklicht op een aantal Kickstarter-projecten die inderdaad die kant op gaan. Het kan overigens ook gekker. Veel gekker. Sony heeft namelijk een patent op een slimme pruik. Je leest het goed…een slimme pruik. Juistem.

 

Graven maarrrr

Missing: hard drive containing Bitcoins worth £4m in Newport landfill site

The Guardian

Toen BitCoin in 2009 net gecreëerd was, was het nog kinderlijk eenvoudig ze te ‘minen’. IT-specialist James Howells had op zijn laptopje toen binnen no-time 7500 BitCoins bij elkaar. Die dingen waren destijds geen drol waard en Howells vergat dat hij ze had. In de loop der jaren ging de laptop stuk, de harde schijf belandde eerst in de berging en na een grote schoonmaak afgelopen zomer in de prullenbak. Dus toen BitCoin deze week veelvuldig in het nieuws was omdat het voor het eerst een waarde van boven de $1000 haalde, bekroop Howells het gevoel dat hij iets heel, heel doms had gedaan. Ergens op een vuilnisbelt in Wales ligt dus een harde schijf ter waarde 5,5 miljoen euro. Weggegooid bij de grote schoonmaak in huize Howells.

 

Zelfs Amerikanen kijken minder tv

TV Is Dying, And Here Are The Stats That Prove It

Business Insider

Ha! TV! Wie kijkt daar tegenwoordig nog naar? Steeds minder mensen, claimt Business Insider. En ze hebben statistieken, dus is het waar. Goed, de gegevens die ze aandragen gaan over de VS. Maar als ze daar al geen tv meer kijken, waar in godsnaam dan nog wel?! En er is een interessante maar niet heel verrassende trend zichtbaar; het is de schuld van de internet! We zitten liever met onze tablet op schoot te Facebooken dan dat we een film kijken die halverwege onderbroken wordt door ‘Hart van Nederland’. Gek verhaal, wie had dat gedacht.

 

Cyberwapen 2.0

Stuxnet’s Secret Twin

Foreign Policy

Uitstekend leesvoer voor fans van Tom Clancy-achtige cyberthrillers. Stuxnet, de worm die in 2010 werd ontdekt en een deel van het nucleaire programma van Iran zou hebben platgelegd, blijkt een nog beter broertje te hebben. Inclusief trucs die regelrecht uit Hollywood lijken te komen, zoals het kopiëren van 21 tellen aan data van sensoren en die eindeloos herhalen zodat alles ogenschijnlijk normaal werkt, terwijl achter de schermen de pleuris uitbreekt. *Note to self: virusscanner updaten*