Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (12)

’t Wereldje (12)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Fittie in het vliegtuig

Het eten tijdens vliegreizen is de afgelopen tijd flink achteruit gegaan

Het eten tijdens vliegreizen is de afgelopen tijd flink achteruit gegaan

Sinds een paar weken mag je in de Verenigde Staten in het vliegtuig tijdens het opstijgen en landen je mobiele telefoon gebruiken. Het bleek namelijk dat een vervoersmiddel waar voor miljarden aan ontwikkelingskosten in is gestoken, niet neerstort door toedoen van een apparaat van een paar tientjes. Wij zijn er blij mee, want nu kan iedereen via Twitter verslag doen van zijn of haar vlucht. Saai, zegt u? Welnee. Neem Elan Gale, televisieproducer die vanwege Thanksgiving onderweg was naar zijn familie. We weten dat dat ook niet heel erg sexy klinkt, maar gelukkig krijgt hij het in het vliegtuig aan de stok met een medereiziger, met wie hij een koude oorlog uitvecht. Hilarisch!

4. Bond Tegen Het Vloeken komt bij je thuis deze winter

We kunnen verdomme niet eens lezen wat erop staat

We kunnen verdomme niet eens lezen wat erop staat

Nouja! Zit je thuis voor je Xbox One even lekker een potje te schelden omdat je spelers bij een spelletje voetbal er geen reet van kunnen, blijkt dat opgepakt te kunnen worden door Kinect en krijg je een dikke waarschuwing. Dit screenshot werd deze week de wereld ingeslingerd. Het schijnt dat verschillende games je een standje geven bij een goed geraakte ‘fuck’. Bij Draadbreuk zijn we nu toch wel een beetje huiverig voor het testen van de Xbox One, we zouden bezig blijven met al die fratsen. Gelukkig kun je nog wel gewoon in je witte onderbroek voor je console zitten zonder dat er geklaagd wordt over slechte smaak.

3. Enge mensen op de bres voor Microsoft

Sommige mennsen wil je niet in een donker steegje tegenkomen.

Sommige mennsen wil je niet in een donker steegje tegenkomen.

Kijk even goed: zou je de bovenstaande mannen op je zusje laten passen? Nee, ook wij zijn sneller geneigd de eerste de beste vent onder een brug in huis te nemen dan deze figuren uit het televisieprogramma Pawn Stars. Microsoft denkt daar echter héél anders over. De elektronicagigant is al een tijdje bezig met een zwartmaak-campagne waar Google het lijdend voorwerp van is. Scroogled heet het. Dieptepunt nu is een video met de pawnshop-gasten die een Chromebook niet willen terugnemen omdat het geen laptop is. Eerder deden ze al een laffe poging Apple een hak te zetten. Wij zijn benieuwd waar Microsoft de volgende keer mee aan gaat komen. Bernie Madoff die kiest voor het merk omdat hij op een Chromebook zijn piramidespel niet kan storen? Of is het misschien leuk om Joran van der Sloot voor een commercial in te vliegen?

2. Lol! Hoesjes!

Yuka is wat ons betreft de daredevil van de week

Yuka is wat ons betreft de daredevil van de week

Briljant: al weken lang lopen we op onze website allerhande smartphone- en tablethoesjes af te fakkelen, de een nog harder dan de andere. Je zou denken dat onze mening over deze onzinprullaria dan ook wel duidelijk is. Mis! We kregen deze week mail van Yuka, marketingassistent van A Plus Case. Of we als elite reviewer zijn nieuwe iPad-case willen reviewen. Kijk, dan heb je of heel veel vertrouwen in je product of een enorm bord voor je kop. Eens kijken of we er iets leuks om kunnen bedenken. Iemand toevallig een kettingzaag, houtversnipperaar of vlammenwerper te leen?

1. Kapotte Google Glass: 1.200 euro

Dit exemplaar hoort volgens ons dus wel in een museum

Dit exemplaar hoort volgens ons dus wel in een museum. Die vrouw. Niet de bril.

Het wtf-momentje van de week is voor het Museum Voor Communicatie in Den Haag. Inderdaad, wij wisten ook niet dat dit museum bestond, maar het zou ons verbazen als daar binnenkort geen drommen mensen voor de deur staan om hun nieuwe pronkstuk te bekijken. Conservator Janneke Hermans heeft namelijk haar hand kunnen leggen op…een Google Glass! Niet dat hij werkt overigens, hij is in defecte staat overgenomen. Voor twaalfhonderd euro welteverstaan. Winnaar van dit verhaal is Daphne Channa van Horn, die de gadget gierend van het lachen met een heel grote strik eromheen naar het museum heeft gestuurd. Wij waren bij Draadbreuk van plan die enorme doos met kapotte apparatuur naar het grofvuil te brengen, maar wachten toch eventjes. Misschien kan Ger er nog een reisje naar New York van betalen.