Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (10)

’t Wereldje (10)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Draadbreuk neemt Sp!ts over

Draadbreuk: binnenkort ook voor in de file

Draadbreuk: binnenkort ook voor in de file

 

We moeten bij draadbreuk onze doelen een klein beetje bijstellen. Eigenlijk waren we van plan zo rond 2015 de wereld te domineren, maar door een paar recente ontwikkelingen zou het zomaar kunnen zijn dat 2014 het jaar wordt dat world domination een feit is. Vanaf deze week vind je Draadbreuk ook op Sp!tsnieuws.nl, waar op dinsdag Uitbuiken te zien is en donderdag een reviewno worries overigens, de uitzendmomenten op onze eigen site en YouTube blijven gewoon hetzelfde. Nu zien we jullie denken: een krant met maar 4,2 miljoen lezers per dag, dan hebben jullie nog wel even te gaan. Inderdaad, haast is geboden. We zijn tenslotte alweer tweeënhalve maand bezig.

 

4. Help Snapchat de winter door

Kijk, dit soort vrouwen komt er dus op je af als je bedrijf 3,5 miljard waard is

Kijk, dit soort vrouwen komt er dus op je af als je bedrijf 3,5 miljard waard is

 

Stel: je hebt met je bedrijfje een app gemaakt die door weliswaar veel mensen wordt gebruikt, maar natuurlijk nog geen geld maakt. Dan komt er een meneer van Google aan de deur die voor 4 miljard de toko wilt overnemen. Wat doe je dan? Weigeren natuurlijk. Tenminste: dat deed Evan Spiegel, oprichter van Snapchat. Hij gelooft dat na de winter, wanneer iedereen in het donker thuis even wat extra foto’s over de app gooit, de boel nóg meer waard is. Oproep dus: gunt u de heer Spiegel ook 350 Bentley’s méér in de garage, stuur rond de feestdagen even een paar extra plaatjes, puur voor de kerstgedachte.

 

3. Veel te hert

In de 22ste eeuw bleken de Roboherten de wereld overgenomen te hebben

In de 22ste eeuw bleken de Roboherten de wereld overgenomen te hebben

 

Hertenhaters in Florida kunnen de komende tijd maar beter uitkijken. De Fish And Wildlife Commision zet tegenwoordig onorthodoxe middelen in om stropers te pakken. Want hoewel de hertjes aldaar er snoezig uitzien, gaat er onder de huidjes een berg techniek schuil. Verschillende zijn namelijk robots! De politie plaatst de Roboreeën in het bos en bestuurt ze op afstand. Denkt een jager een lekker hertenbiefstukje voor zichzelf te schieten, wordt hij meteen in de kraag gevat. Mooie technologie waarin we ook wel wat zien voor in en rond het huis. Een hond die je niet hoeft uit te laten, niet op de stoep schijt en geen eten nodig heeft: dat noemen wij pas ontwikkeling!

 

2. De Nederlandse omroepen proberen het

Als het allemaal een beetje goed loopt, is Lucille Werner binnenkort ook op NLziet te zien

Als het allemaal een beetje goed loopt, is Lucille Werner binnenkort ook op NLziet te zien

 

De Nederlandse televisiezenders hebben ook ergens het woord streaming gehoord. RTL, SBS en de Publieke Omroep hebben nu de handen ineen geslagen en komen binnenkort met een eigen streamingdienst waarmee je programma’s van deze omroep voor een vast bedrag per maand binnen kunt trekken: NL Ziet. En nu moeten we naast Netflix nóg een abonnement afsluiten om alle programma’s on demand te kunnen zien. Lekker hoor, wanneer het ons uitkomt naar Lingo, Omroep Max en GTST kijken. we hebben er nu al zin in. Maar niet heus.

 

1. Netflix doet het

Bazen. Punt.

Bazen. Punt.

 

Jawel, daar issie hoor! Als een donderslag bij heldere hemel komt Heisenberg ons streamingleven binnenwandelen. Sinds gisteren is het ongelooflijk briljante Breaking Bad op Netflix te kijken en daardoor is de grootste reden om je niet op Netflix te abonneren volgens ons weg. Slimme zet: als streamingdienst rustig aan beginnen en zodra mensen moeten gaan beslissen of ze hun gratis abonnement omzetten in een betaalde, keihard binnen knallen met een topserie. Wij zijn benieuwd waar ze over twee maanden mee komen. Als het The Wire is, gaan we juichen en zeggen we ons abonnement nooit meer op. Hoor je ons, Netflix? Nooit meer!

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Het wereldje is echt leuk,moeten jullie mee doorgaan.