Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Facebook nu ook voor viespeuken

Facebook nu ook voor viespeuken
Ger
  • Op 21 mei 2014

De VRAGEN-knop op Facebook bestaat al langer, maar nu is ‘ie er ook voor de liefde (of het gebrek daar aan). Huh? Heeft iemand op zijn of haar profiel zijn relationele status op Zuckerbergs medium nog niet ingevuld, dan staat daar vanaf nu de VRAGEN-knop. Ben jij dus nieuwsgierig of dat lekkere meissie dat je gespot hebt in de kroeg ook een vriendje heeft? Dan hoef je dat vanaf nu niet meer ongemakkelijk te vragen of te Whatsappen, maar doe je dat gewoon heel stoer via het internet. 

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar de belangrijkste vraag is: waarom heeft Facebook die knop geïntroduceerd? Boze tongen beweren dat het vooral is om nog meer gebruikersinformatie los te peuteren om zo nog meer geld te verdienen. Hebben die boze tongen een punt, overigens.

Hoe meer jij in je profiel aan informatie weggeeft, hoe beter Facebook weet wie je bent, wat je doet en wat je voorkeuren zijn. En daar kan Mark Zuckerberg fijn centjes aan verdienen. Dus als er dertig meisjes op jouw VRAGEN-button drukken, moet je niet gek opkijken dat er opeens een dating-advertentie naast je mooie profielfoto staat.

Tegelijkertijd is het voordeel: jij hoeft niet aan diezelfde meisjes aan de grote klok te hangen dat je helaas al bezet bent. Kun je dus ongegeneerd doen waar je zin in hebt. Kleine nuance is wel het feit dat de VRAGEN-knop alleen te gebruiken is door vrienden. Een stalkend ex-vriendinnetje kan jou dus niet vragen of je nou nog met haar wil ophooken of niet.

Snapchat

Overigens gaan er geruchten dat Facebook werkt aan een eigen Snapchat-variant. Dat betekent in de toekomst dus een berichtje sturen via de VRAGEN-button en dan ongegeneerde Snaps (of: Facials) naar de andere kant sturen…

Meer informatie over de VRAGEN-button? The DailyMail schreef er een aardige longread over.