Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Haha, spam in de mail: Jason Bonds

Haha, spam in de mail: Jason Bonds
Ger
  • Op 2 december 2014

We krijgen bij Draadbreuk weleens spam. Regelmatig, zelfs. Voor de grap keek ik eens in zo’n spammailtje en moest lachen. Ene Jason Bonds beweert dat hij minstens duizend dollar per dag verdient. “No tricks, no scams, no stupid advertisements. We’re tired of those too”, zo schrijft hij enthousiast in de vermoedelijk overal en nergens naar toe gestuurde spammail. Ik vroeg me af: werkt dit?

Lettertje S

“I’m not here to waste your time. I’m looking for new people to join my team, it’s a network of people that monitor the market together and make money together”, zo start Bonds zijn e-mail. Los van het feit dat hij ‘een persoonlijk’ Engels mailtje naar een Nederlands redactie-adres stuurt, blijf ik het vreemd vinden dat mensen in dit soort e-mails trappen. Het zal te maken hebben met de macht van de grote getallen: stuur spam naar een miljoen mensen en er is altijd wel eentje zo gek om in de bullcrap te geloven. Niet in de minste plaats omdat de oplichter een slimme naam gebruikt. Jason Bond – niet Jason BondS – is namelijk een gevierd broker in Amerika. Een lettertje ‘s’ zie je snel over het hoofd.

Anarchie

En wat heeft die Bonds dan precies te bieden? Ik dacht, ik klik eens op zijn link in de mail. Ik vreesde voor totale anarchie op mijn computer (lees: virussen of andere malware), maar het bleek mee te vallen. Het was slechts een betaald linkje naar… de website van Jason Bond. Daar staat in het kort op dat ik dat de man geld moet geven en dan maakt hij me heel rijk. Dat is het idee. Niet heel geloofwaardig, maar de opzwepende muziekjes en swingende getallen deden me op z’n minst fronsen. Nu heb ik verder verdacht weinig verstand van aandelen en dat soort toestanden – hell, ik weet net wat BitCoins zijn – maar de winstmarges van Bond en kornuiten zijn schijnbaar belachelijk hoog. Op zijn twittert laat hij trots al zijn wins zien. Het gaat de beste man voor de wind.

Dat is leuk, maar beste kerel: zijn daar affiliate-dealtjes voor nodig? Ik dacht het niet. Laat je spammers lekker thuis. Of je het nu zelf verstuurd hebt, of iemand heeft een spamcodetje geschreven – jij zorgt voor dit soort ongein en daar zitten we niet op te wachten, snor.

 

Jason Bond. Niet Jason Bonds. Inclusief opzwepende muziek.


Verfrissend videootje, niet?

 

Voor de vorm: het totale spammailtje. Veel leesplezier.

Name: Jason Bonds

Email: jason_bonds@hushmail.com

Comments: I’m not here to waste your time.
I’m looking for new people to join my team, it’s a network of people that monitor the market together and make money together.

It’s worked for me and hundreds of other people, and trust me, if you’re not making
at least $1,000 per day, you should at least give my team a try. Ask anyone on my
team, we’re filthy rich and we’re proud of it.
No tricks, no scams, no stupid advertisements. We’re tired of those too.

Seriously, I want people I can trust, people that work hard.
And don’t sign up just to advertisements your own business, because I will find out,
and I will remove you from the team.
Don’t waste my time, I certainly won’t waste yours.

Email me if you want more info: jason_bonds@hushmail.com
Hopefully I can respond within a week, I’m a busy guy.
Or just visit my website
LINK VERWIJDERD

Hear from you soon (those that want to make money anyways)
Jason Bonds