Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Brekond: de nieuwe Huawei P9 gepresenteerd in Londen

huawei p9 all
Mart Opdam

Jawel het is heus! Huawei komt dan eindelijk met de nieuwe Huawei P9 en zijn grotere broertje de Huawei P9 Plus. Ze hebben beiden vooral een knettergoede camera. Hoe dan?! Door de nieuwe samenwerking tussen Huawei en Leica.

 

https://www.youtube.com/watch?v=e4TXO49n0P8

 

De geruchtenstroom rond de nieuwe Huawei P9 loopt al een tijdje maar daar zijn we nu dan echt vanaf. Zo komen ze niet met 4 types maar gewoon overzichtelijk met 2 types, de Huawei P9 en de P9 Plus. Wel in verschillende uitvoeringen natuurlijk. Door de samenwerking met Leica wil Huawei de smartphonefotografie naar een nieuw level tillen. Met een dubbele lens lijkt dat wel te lukken. De wisselwerking van twee verschillende camera’s zou zorgen voor een perfecte foto in elke situatie. Eerst zien dan geloven is natuurlijk het devies bij ons, maar dit klinkt wel tof.

huawei p9 infographic

handige infographic

Behuizing

De P9 is ontworpen met een industrieel ontwerp in het achterhoofd. Dat betekent niet dat ze wat balken en schrootmetaal van de dump gebruiken. Integendeel, het scherm is van 2,5D glas en de behuizing van aluminium dat ook gebruikt word in de ruimtevaart. Om er nog een schepje bovenop te doen hebben ze de randjes geslepen met diamanten en hebben de toestellen rondingen waar je u tegen zegt.

Bij de 64GB-versie van de P9 zit er een Haze Gold-afwerking op, wat dat ook mag wezen. Daarbij is gebruik gemaakt van technieken zoals brushed hairlines en het polijsten van metaal op het precisieniveau van een miljoenste meter. Zo is een helder metalen oppervlak gecreëerd. Dit klinkt allemaal heel indrukwekkend, of het wat toevoegt aan de telefoon? Mag je zelf invullen. De Ceramic White-versie van de P9 zou gladder zijn dan de lak van auto’s en reflecteert en breekt licht. Dit resulteert in allemaal leipe kleuren afhankelijk van je omgeving.

huawei p9 haze gold

Dit is dan Haze-Gold

Huawei P9 specs

Misschien wel het belangrijkst: wat zit er in dat ontzettend overdreven afgewerkte telefoontje? Het scherm van de P9 is 5,2 inch met een 1080P display met de nieuwste processor van Kirin, de 955 met 2.5GHz kloksnelheid en 64-bit ARM. Dit alles met een accu van 3000 mAh. Waardoor je er dus een goeie anderhalve dag mee kan rondlopen. De virtual-triple-antenna-architecture (heb ik ook niet bedacht) zorgt ervoor dat je connectie, met welk netwerk dan ook, efficiënt verloopt. Ook op deze versie van de P-serie komt een vingerafdrukscanner. De P9 komt in 2 versies: een met 3GB ROM en 32 GB RAM en een met 4 GB RAM en 64 GB RAM.

Huawei P9 Plus

De P9 Plus verschilt vooral in grootte en capaciteit van zijn kleinere broertje. Deze versie heet een 5,5 inch Press Touch display met een accu van 3400 mAh. Om het af te maken is de Plus voorzien van dual-ic snelladen. Hiermee kun je in 10 minuten 6 uur accutijd terugkrijgen. Of dit de nieuwe technologie is waar ze al een tijdje mee bezig zijn is onbekend. Qua specificaties verschilt de Plus dus niet enorm van de reguliere Huawei P9. Deze versie komt standaard met 4 GB RAM en 64 GB ROM.

huawei p9 plus

Een joekel van een ding die Plus

De camera

Toch nog even over die camera. In beide versies van de telefoon zitten dus twee camera’s aan de achterkant van Leica. Door de samenwerking van de (RGB en monochroom) camera’s zouden detail, diepte en kleur beter tot zijn recht komen. Bij het gebruik kan gekozen worden voor verschillende opties: standaard, vivid colors en smooth colors. Wat het verschil hierin precies is? Soort filters alleen dan mooier lijkt me (Hieronder wat foto’s van foto’s). Om de camera’s scherp te stellen wordt gebruikt gemaakt van een laser, diepteberekening of contrasten. Wees gerust; de telefoon kiest wat het beste is voor een bepaalde omgeving.

huawei p9 photo's

Foto van foto’s ( gemaakt door Ger de Gram)

huawei p9 photos

Nog een foto van foto’s (gemaakt door Ger de Gram)

Verkrijgbaarheid en prijzen

Vanaf 16 april is de Huawei P9 en de P9 Plus verkrijgbaar in de volgende landen:Oostenrijk, Bahrain, België, China, Tsjechische Republiek, Egypte, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Jordanië, Libanon, Koeweit,Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Oman, Polen, Portugal, Katar, Saoedi-Arabië, Spanje, Zweden, Zwitserland,
Verenigde Arabische Emiraten en Nederland. Waarom noem ik al die landen? Omdat het kan en klopt. Dat is ook wel eens fijn.

De prijs voor de reguliere Huawei P9 (3GB ROM, 32 GB RAM) wordt €599. Voor de versie met 4GB RAM en 64 GB ROM betaal je €649. De Huawei P9 Plus moet €749 gaan kosten.