Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wandelgangen met Nexus 5, Nexus 6 & Apple’s auto

Wandelgangen met Nexus 5, Nexus 6 & Apple’s auto
Dennis de Vries

Geen geruchten over Samsung deze week. Die hebben hun ding gedaan. Maar er blijven genoeg geruchten over. In elkaar geknutselde filmpjes over de Nexus 5 en Nexus 6, een ‘oeps-momentje’ rond de Moto 360 en biiijna sluitend bewijs over de zelfrijdende auto van Apple.

 

Moto 360 2.0 lekt ‘per ongeluk’

moto-36-2
Oeps. Doe je er als fabrikant alles aan om je nieuwe producten geheim te houden, gooit een of andere enthousiaste marketingstagiair de boel alsnog gewoon op Twitter. Het overkomt Motorola, die per ongeluk zijn nieuwe Moto 360 laat zien als onderdeel van een promo filmpje. De boel is inmiddels verwijderd, maar we kunnen via een screenshot nog even kijken. Heel blij worden we daar niet van. Het beeldscherm heeft nog steeds de vorm van een lekke band en het ziet er alsof het formaatje wandklok is.
En die stagiair? Is die ontslagen? Er was geen stagiair. Dit soort ‘ongelukjes’ zijn nauwkeurig geplande operaties om wat gratis publiciteit binnen te harken. Je leven is een leugen. De cake ook. En het feit dat wij er hier aandacht aan besteden, betekent dat dit soort trucjes werken.

 

LG Nexus 5 design


Kijk hierboven eens? Dat is de nieuwe Nexus 5 van LG. Tenminste, zoals website uSwitch ‘m voorstelt aan de hand van informatie van onLeaks, de grote man achter leksite Nowhereelse.fr. Snapt u het nog? Er zijn schijnbaar blauwdrukken van het toestel die bedoeld zijn voor hoesjesmakers gelekt. En aan de hand daarvan hebben creatievelingen een 3D-render gemaakt. Meest opvallende feature? De vingerafdrukscanner zit op de achterkant. Maar aan de andere kant verbaast dat niet heel veel van LG, die sinds enkele jaren allerlei knoppen op de rug van zijn smartphones plaatst.
Er was toch ook een Nexus van Huawei? Ja, wat leuk dat je het vraagt. Dat brengt ons namelijk bij…

 

Huawei Nexus 6 smartphone


Kijk hierboven eens? Dat is de Huawei Nexus 6 van Huawei. Tenminste, zoals website uSwitch ‘m voorstelt aan de hand van informatie van onLeaks, de grote man achter leksite Nowhereelse.fr. Ziet u de overeenkomsten? Ook deze 3D-render is in elkaar geknutseld naar aanleiding van schijnbaar gelekte blauwdrukken en hangt van de mitsen en maren aan elkaar. Het heeft een 5,5 inch beeldscherm. Of een 5,7 inch beeldscherm. En het exacte formaat is ook nog niet helemaal duidelijk. Beetje kansloze blauwdrukken hebben ze gebruikt dus. Wel duidelijk is, als we diezelfde kansloze blauwdrukken moeten geloven, dat ook hier de vingerafdrukscanner aan de achterkant zit. En de camera zit verwerkt in een verhoging.
Wit en grijs. Dat ziet er wel slick uit. De makers van deze renders hebben zomaar twee kleuren gekozen omdat ze totaal geen idee hebben welke kleur het werkelijk wordt. Dus…tsja.

 

(Bijna) 100% zeker. Apple maakt een zelfrijdende auto

Het wekelijkse Apple gerucht gaat ditmaal niet over de iPhone 6S of iPad Pro. Tijd voor wat anders: Apple’s zelfrijdende auto! Jawel, The Guardian heeft het zwart op wit. Keihard bewijs. Het is 100% zeker. Geen speld tussen te krijgen. De kop van het artikel laat er geen misverstand over bestaan: “Documenten bevestigen dat Apple een zelfrijdende auto aan het maken is”. Helaas blijkt het artikel direct na de kop al een natte scheet. Er is geen enkel bewijs over een Apple-auto. Het enige wat de journalist in kwestie heeft, is het feit dat Apple contact heeft gezocht met een faciliteit waar zelfrijdende auto’s getest kunnen worden. Onboard-camera’s? Een navigatiesysteem? Incar-computers? Het kan van alles zijn, maar laten we gewoon lekker meedoen met The Guardian: WHAAAA APPLE MAAKT EEN AUTO!