Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Unpacked 2015 – Techendraads [video]

Dennis de Vries

Samsung had een dingetje vorige week, dus praten we in deze Techendraads even na over Samsung. Verder hebben we het over Samsung. Ach, en nu we het er toch over hebben pakken we Samsung ook meteen even mee.

Wel een S6 Edge+

Jawel, Samsung heeft weer uitgepakt en Nederland wordt verblijd met de Samsung Galaxy S6 Edge+. Groot toestel, slick design en brute specs. Voor wie het nog niet gezien heeft, wij hadden ‘m al in handen en maakten daar een net zo slicke video van. Check ‘m zeker even als je dat nog niet gedaan hebt.

Geen Note 5

Maar helaas moeten we het zonder Samsung Galaxy Note 5 stellen. De reden is, zo fluisterde Samsung ons toe, dat niemand die S-Pen gebruikt. En laat die S-Pen nou net een van de toonaangevende features van de Note-categorie zijn. Samsung trekt zich mokkend terug op zijn kamer. Als niemand die stylus wil gebruiken, dan krijgt niemand een Note 5. Lekker puh! Maar dat is slechts een deel van het verhaal, tijdens de keynote kwam de waarheid boven tafel.

Pay, covers en een ronde smartwatch

De twee grote toestellen waren niet het enige die gelanceerd werden tijden Samsung Unpacked. Zo maakten we ook kennis met Samsung Pay, dat de strijd aangaat met Apple Pay, Android Pay, Tizen Pay, Windows Phone Pay, Symbian Pay en MeeGo Pay. We zagen een krankzinnige oplossing om de Note 5 te voorzien van een Blackberry-toetsenbord én we kregen alvast een sneak peek naar de ronde Samsung Gear S2 smartwatch, die volgende maand op de IFA gepresenteerd wordt.

Een lach en een traan. Veel tranen

Maar tussendoor is er gelukkig ook nog ruimte voor een grapje. Want bij Samsung nemen ze het leven niet zo serieus. Check Techendraads om te zien waarom ze dat maar beter wel kunnen doen. Alsjeblieft zeg…

 

Tot volgende week!