Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Ziekelijk gekke website: Haneke.net

Ziekelijk gekke website: Haneke.net
Ger
  • Op 1 oktober 2013

Een website niet geschikt voor mensen met epilepsie. Haneke.net is niets meer dan een voortdurend gifje met bewegende balletjes die door middel van ingenieuze constructies maar blijven rollen. Een beetje zoals een extreem verslavende game op de voormalige 386 PC’s van vroeger. Speelde jouw broer of zus ook The Incredible Machine?

Haneke.net noemt het zelf de Blue Ball Machine. Een gigantisch apparaat, marginaal getekend met minder dan 16 kleuren, dat blauwe balletjes middels rioleringsbuizen, stroomstootjes en hefboomconstructies voortbeweegt. Het slaat werkelijk waar helemaal nergens op, maar de gehele redactie van Draadbreuk was even stil (en ja, dat is een prestatie) om een balletje van linksboven helemaal te volgen tot het einde van de webzijde.

Wie bedenkt dit?

Daarna klikte we ‘m overigens vlug weg, want al die kleine gifjes bewegen toch wel heel erg snel en dat vindt zelfs de meest rustige figuur vermoeiend om te zien. Leuk voor een keertje, maar niet meer dan dat. Wij vroegen ons wel oprecht af: wie bedenkt dit en vooral: waarom neem je de moeite om er een URL voor te registreren?

Andere gekke websites horen we overigens graag. Alles om maar niet aan het werk te hoeven.