Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

6 inch Alcatel Pop Mega heeft minitelefoontje ‘voor erbij’

6 inch Alcatel Pop Mega heeft minitelefoontje ‘voor erbij’
Dennis de Vries

De Alcatel Pop Mega Android smartphone is met zijn 6 inch beeldscherm nogal stevig aan de maat. Best groot om voor je gezicht te houden tijdens het bellen, bijvoorbeeld. Alcatel OneTouch heeft een ideale oplossing: als accessoire leveren ze er de Buddy bij. Een dumbphone die via bluetooth in verbinding staat met de phablet. Een soort Mini-me voor de Pop Mega.

De Buddy is verreweg het meest interessante aan de Pop Mega. Qua uiterlijk heeft het telefoontje voor erbij veel weg van het oude mobieltje dat je pa drie jaar terug heeft afgedaan. Een klein beeldschermpje waar je weinig mee kunt, met daaronder numerieke toetsen. Net als vroeger! De Buddy staat via bluetooth in verbinding met je Pop Mega phablet en neemt verschillende functies over. Zo komen berichten en meldingen van je smartphone ook op de ouderwetse Buddy binnen en je kunt er ook gewoon een telefoongesprek mee aannemen of plegen; de verbinding gaat dan ook via de Pop Mega.

Helemaal nieuw is het idee niet. Vorig jaar had HTC al eenzelfde plan met de HTC Mini+, ook een kleine dumbphone die je kon ‘pairen’ met je veel te grote smartphone. Die van HTC zag er veel toffer uit, maar moet je wel los aanschaffen voor €130. Alcatel OneTouch levert de Pop Mega voor een adviesprijs van $249 in de VS. De Buddy zit bij de prijs inbegrepen.

Back to the old school, met Alcatel OneTouch.

Back to the old school, met Alcatel OneTouch.

Het klinkt als een krankzinnig plan van het Franse Alcatel. Maar er zitten wel degelijk voordelen aan. Door de Buddy hoef je niet voor elke melding het grote 6 inch beeldscherm van de Pop Mega aan te zetten. Dat scheelt ongetwijfeld flink in de accuduur van de phablet. Daarnaast kan de Pop Mega worden weggestopt in je rugzak, zonder dat je iets hoeft te missen. De Buddy past waarschijnlijk prima in je skinnyjeans, zonder dat hij er dubbelgevouwen uitkomt.

Je kunt er meldingen op bekijken, appjes op lezen en zelfs mee bellen zonder dat je elke keer je smartphone hoeft te pakken. Een beetje dezelfde voordelen die smartwatches moeten bieden. Keerzijde is dan weer dat je daarmee niet alleen voor lul loopt, maar ook knettergek wordt van de meldingen die je pols laten trillen. Is de Buddy niet gewoon een smartwatch in je broekzak? En is dat niet een briljante uitvinding? En zijn we daarmee niet in een cirkeltje weer terug bij af? En is daarmee de Buddy ook niet net zo overbodig?

Ik moet even gaan liggen.

(Foto’s: TomsGuide, Liliputing)

Reacties

  1. Ik ben ook opeens nogal duizelig… Nadat ik een tijdje heel erg hard moest lachen.

  2. BroodjeKaas

    Dit concept zou voor mij pas echt af zijn wanneer er ook een smartwatch voor de Buddy komt. Zodat je je Buddy niet uit je zak hoeft te halen (hmm, wat ongelukkig gekozen naam..) om je berichtjes te lezen die naar je phablet zijn verstuurd.