Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Na bendgate kampt Galaxy Note 4 met ‘gapgate’

Na bendgate kampt Galaxy Note 4 met ‘gapgate’
Dennis de Vries

Goed, #bendgate was misschien een beetje overdreven door de media (zijn wij dat? Sorry!). Tot het punt dat mensen zelfs de Apple Stores inliepen en daar iPhone 6 Plussen onherstelbaar gingen verbuigen. Niet netjes, dat willen wij niet op ons geweten hebben. Gelukkig dient het volgende schandaal zich alweer aan. De Samsung Galaxy Note 4 kan een spleet tussen het beeldscherm en de behuizing krijgen. #Gapgate is geboren.

Natuurlijk leeft gapgate vooral op de sociale media. Op Twitter maken een aantal bezitters van de Note 4 melding dat er een spleet rond het beeldscherm zit. In sommige gevallen is die spleet zo enorm dat er een visitekaartje of creditcard tussen gestoken kan worden. Dat klinkt nietsbetekenend, maar het betekent wel dat er allemaal stof en pluisjes uit je broekzak tussen kunnen komen.

 

Zo kun je jouw visitekaartje ook bewaren. Geen bug, gewoon een feature!

Zo kun je jouw visitekaartje ook bewaren. Geen bug, gewoon een feature!

 

Samsung zit er gelukkig bovenop. Niet door te beloven dat ze het probleem gaan oplossen, maar door gewoon te zeggen dat de Note 4 aan alle eisen voldoet. Daar komt nog eens bij dat de spleet gewoon in de gebruiksaanwijzing van het toestel staat vermeld, zo ontdekte AndroidCentral.

 

“This gap is a necessary manufacturing feature and some minor rocking or vibration of parts may occur,” Samsung writes. “Over time, friction between parts may cause this gap to expand slightly.”

 

Kortom, het is een feature mensen. Geen foutje. En dat is maar goed ook. Niets sneuer dan dat je de concurrent te kijken zet om een vermeende productiefout, om vervolgens nog geen week later onder vuur te komen voor eenzelfde kwestie. Maar stiekem is het ook best jammer. Op 17 oktober gaat de Note 4 in Nederland in de verkoop, en stiekem hadden we best gegrinnikt als #spleetgate trending was geworden.
 

Apple's beurt om te lachen en te wijzen. Als wij daar werkten, zouden we dat zo doen.

Apple’s beurt om te lachen en te wijzen. Als wij daar werkten, zouden we dat zo doen.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Twee telefoons van 800 waar bij beide een groot designprobleem hebben. Erg zonde voor de note 4. Vind randjes ontzettend hinderlijk.