Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Je smartphone als pc: geen kast meer nodig [IFA 2015]

Je smartphone als pc: geen kast meer nodig [IFA 2015]
Ger
  • Op 3 september 2015

Vet. Je smartphone kan in 2016 als pc gaan fungeren. Acer lanceert de Jade Primo. Een mobiele telefoon die met behulp van een dockingstation om wordt getoverd tot een echte computer.

Ik heb het me al weleens afgevraagd: hoe kan het dat als je een pc van een paar duizend euro aanschaft je anno 2015 nog steeds vastzit aan een gigantische computerkast? Een smartphone heeft tegenwoordig toch ook al flink wat RAMS en gigaherzen onder z’n kont om het nodige soepeltjes te laten draaien?
Dat dit een erg simpele gedachte is, mag de gemiddelde technerd welbekend zijn, maar ik was toch benieuwd wanneer zoiets ooit bewerkelijkheid zou worden.

Welnu, de toekomst is daar. De Acer Jade Primo maakt gebruik van een van de meest interessante features van het nieuwe Windows 10 besturingssysteem. Continuum maakt het mogelijk het smartphonebesturingssysteem Windows Mobile 10 om te toveren tot Windows 10. Het enige wat je daar voor nodig hebt is een dockingstation. Sluit daar een beeldscherm, muis en toetsenbord op aan et voila: je hebt een complete pc.

Continuum

Acer is met de Jade Primo op de IFA de eerste fabrikant die deze functionaliteit laat zien. De verwachting is dat de komende dagen een hoop merken met de mogelijkheden van Windows Continuum aan de haal gaan.

Wat de Jade Primo overigens moet gaan kosten is nog onduidelijk.

jadeprimo_plaatje

 

 

 

Reacties

  1. Sjurm

    Goede ontwikkeling. De smartphone krijgt steeds dikkere specs (met bijvoorbeeld een shitload aan RAM) en daar betaal je ook flink voor. Met deze functionaliteit krijg je m.i. meer waar voor je geld.
    Ik vraag me alleen af hoe ze het met de koeling gaan doen (een van de redenen voor een dikke kast). Ik geloof dat sommige highend smartphones daar nu problemen mee hebben en de telefoons overhit raken.