Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

HTC Desire EYE breekt met traditie

HTC Desire EYE breekt met traditie
Dennis de Vries

HTC heeft in New York de HTC Desire EYE gepresenteerd. De HTC EYE dankt zijn naam aan een grote 13 megapixelcamera boven het beeldscherm wat het toestel het uiterlijk van een cycloop geeft. Het is de eerste smartphone die twee camera’s van gelijke kwaliteit ingebouwd heeft.

Al jarenlang hebben telefoons twee camera’s. Een knappe, aan de achterkant, waar fabrikanten al hun kennis en energie in stopten. En een kleintje, boven het beeldscherm, voor die anderhalve persoon die af en toe wil videobellen. Maar in 2014 willen we overal zelf op staan. De camera die we traditioneel als ‘secundair’ beschouwden wordt door sommige mensen misschien nog wel vaker gebruikt dan de hoofdcamera. HTC breekt daarom met een traditie. Hun HTC Desire EYE heeft twee camera’s die aan elkaar gelijkwaardig zijn. Niks primair of secundair: allebei even goed.

Videootje van HTC: dit is de EYE

HTC heeft bij de Desire EYE gekozen voor 13 megapixel camera’s. Beide sensoren zijn ‘backside illuminated’ voor betere foto’s in het donker. Ook hebben beide camera’s een dual-LED flitser. Alleen de lenzen verschillen een klein beetje. De achterste is iets lichtgevoeliger, terwijl de voorste meer beeld pakt. Slim, want het hogere doel is daarmee natuurlijk de edele kunst van de selfie te ondersteunen. Je hoeft niet langer te vertrouwen op een mager ‘secundair’ prutscameraatje. De Desire EYE is voor diegene die geen concessies wil doen op de kwaliteit van zijn selfie.

HTC Eye Experience

De HTC Eye biedt ook nieuwe camerasoftware die een berg functies toevoegt aan het maken van een selfie. Voor we meteen alles als ‘gimmick’ bestempelen: de split-screen functie klinkt best tof. Daarmee kun je met beide camera’s tegelijk opnemen en dat naast elkaar in beeld brengen. Aan de andere kant heb je dan ook iets als de ‘plak-mij-erbij’ functie. Het persbericht: “Met de functionaliteit ‘Plak-mij-erbij’ kun je de foto van jezelf, genomen met de camera aan de voorkant, plaatsen in de scene die je hebt geschoten met de camera aan de achterkant.” Het is een raadsel waarom iemand dat zou willen.

HTC Desire EYE specs

htc-eye-specs

 • Formaat: 151,7×73,8×8,5 millimeter
 • Gewicht: 154 gram
 • Scherm: 5,2 inch
 • Resolutie: 1080×1920 Full HD
 • Processor: 2,3Ghz quad-core Snapdragon 801
 • RAM: 2GB
 • Opslag: 16GB + MicroSD
 • Camera 1: 13MP met dual-LED
 • Camera 2: 13MP met dual-LED
 • Accu: 2400mAh
 • Bescherming: ipX7, spatwaterdicht
 • OS: Android met HTC Sense

Los van het feit dat de Desire EYE ogen in zijn voor- en achterhoofd heeft, is het ook nog een smartphone. En geen kinderachtige. De naam ‘Desire’ is bij HTC over het algemeen niet voorbehouden aan de meest high-end toestellen, maar deze geeft de HTC One bijna het nakijken als het op specificaties aankomt. Het toestel heeft een iets groter beeldscherm dan de One in een platter design. Jammer genoeg heeft de Desire Eye niet dat gelikte aluminium, maar daar staat dan wel weer een spatwaterdichte behuizing tegenover.

HTC Desire EYE kopen

De HTC EYE is ergens halverwege november in Nederland te koop. De adviesprijs is €499. De HTC EYE Experience is in de eerste instantie alleen voor de Desire EYE beschikbaar, maar komt in de maanden daarna ook voor recente andere HTC-smartphones beschikbaar.

htc-desire-eye-3view

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Mooi toestel, 2 kleuren staat dit toestel goed. Prima spexc, en htc kennende krijg je daar een zeer goeie gebruikers ervaring mee. Mooi dat er twee boomsound spekers inzitren, maak alleen nooit selfies, ik ga toch liever voor de m8, maar als je wel eens selfies maakt, prima toestel.

 2. IkBenBrian

  “Bescherming: ipX7, spatwaterdicht”

  Het is niet alleen spatwaterdicht, maar ook helemaal waterdicht.

  Ik kan nu ook helemaal niet wachten tot de M9 uitkomt! Hopelijk, betere camera, Boom sound speakers beter weg gewerkt. Hopelijk blijft het kwaliteit net zo goed. Mooi design en hopelijk een Quad HD scherm+waterdichtheid.

  Word dit mijn droom telefoon?

  • Dennis de Vries

   Klopt, wat betreft ipX7. Technisch gesproken is hij daarmee waterdicht tot een meter, voor 30 minuten lang. Maarrrrrrr, HTC zegt er zelf duidelijk bij ‘Do not use the product under water’.