Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

MWC 2014: Samsung Gear Fit let op je rikketik

MWC 2014: Samsung Gear Fit let op je rikketik
Dennis de Vries

Twee dingen die onmogelijk hip zijn bij elektronicafabrikanten op dit moment: jouw pols en jouw gezondheid. Je kunt er dus donder op zeggen dat Samsung daarmee aan de haal gaat. Vanwege het eclatante succes van de Samsung Galaxy Gear (proest!) is er nu een hele lijn aan ‘wearables’. Naast de Samsung Galaxy S5 lanceerde de fabrikant ook een Gear 2 en Gear Neo. Maar de meest interessante is de Gear Fit.

Het blijft toch bijzonder. De mensen die als laatsten ter wereld wat te horen krijgen over Samsungs nieuwe spullen, zijn standaard de journalisten die naar de presentatie komen. Want terwijl iedereen in de enorme zaal bij het MWC een plekje zocht, verplicht moest luisteren naar het gezemel van het orkest en het draadloze internet langzaamaan door zijn hoeven zag gaan, kon de rest van de wereld al lezen over de Samsung Galaxy S5 op enkele door Samsung geselecteerde sites. Kortom, je had al urenlang over Samsungs nieuwe spullen kunnen lezen op The Verge, Engadget of Anandtech. Dus wat doe je hier nog? Er zijn journalisten voor minder over de rooie gegaan.

Samsung Gear Fit

Hadden die mensen een Galaxy Fit om hun arm gehad, dan was het ongetwijfeld groot alarm in de zaal geweest. De Fit is Samsungs interpretatie van een fitness-accessoire. Dus houdt hij netjes bij hoeveel je beweegt gedurende dag. Maar er zit meer interessante technologie in. Een ingebouwde hartslagmeter houdt je rikketik bij, niet onhandig tijdens het sporten natuurlijk. Of om bij te houden wanneer het je tijdens de Samsung-presentatie teveel wordt.
Gear_Fit_Group
De Gear Fit heeft ook veel functionaliteit meegekregen van zijn grote, lompe Gear-broer. Het kleine, gebogen Super AMOLED-touchscreen van 1,8 inch zorgt voor flink wat extra functies en – ook niet onbelangrijk – een lekker futuristisch uiterlijk. Het apparaat is te pairen met zo’n twintig Galaxy-smartphones zodat je op de armband telefoontjes kunt wegdrukken en berichten kunt lezen. En ik weet wat jullie je nu allemaal afvragen, maar geen zorgen: je kunt het bandje verwisselen voor een ander kleurtje. Pfew!

Samsung Gear 2 en Gear Neo

Schrijf overigens de grotere Samsung Gear smartwatch nog niet af, daar zijn sinds het MWC twee nieuwe varianten van. De oplettende lezer heeft al door dat de naam ‘Galaxy’ gesneuveld is. Dat is de term die Samsung gebruikt voor zijn Android-apparaten zoals de eerste Galaxy Gear. Deze nieuwe versies maken gebruik van besturingssysteem Tizen, wat Samsung al een tijdje aan het ontwikkelen is. Samsung belooft net zoveel apps voor de nieuwe Gears.
gear2neo
Het design van de smartwatches is wat op de schop gegaan. Ze zijn, gelukkig, wat slanker en verfijnder. Dat geldt zeker voor de Gear 2. De camera zit nu verwerkt in de behuizing van het horloge en niet meer in het bandje. Bij de Gear Neo is de camera gewoon lekker weggelaten en daar zijn we niet rouwig om. De apparaten zijn, net als de Gear Fit, ook gewoon voorzien van een hartslagmeter. Kortom, je kunt ook gewoon met je Samsung Gear de sportschool binnenlopen.

Gears kopen?

Wie wil dat nou niet?! Maar je moet nog even wachten dan. De apparaten zijn in april pas beschikbaar. De Gear 2 heeft een adviesprijs van € 299, de Gear Neo en Gear Fit kosten allebei € 199.

Is er verder nog iets gebeurd op het MWC?
> De Samsung Galaxy S5 is gelanceerd!
> Nokia heeft niet een, niet twee, maar drie Android smartphones!
> Sony heeft de dunste tablet!
> Of check al het nieuws van het MWC 2014 bij elkaar!