Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Ger gaat ver (1): Sorry Bangkok

Ger gaat ver (1): Sorry Bangkok
Ger
 • Op 25 februari 2014

Bangkok is een idioot grote stad. Met idioot veel mensen. En dus moet er idioot veel te koop zijn. Immers: mensen hebben spullen nodig. En idioot veel. Ergo: je kunt je helemaal de blubber kopen. Maar spullen kopen die spullen verkopen – dat gaat ver. Bangkok doet het gewoon.

Misschien was dit wel de vaagste inleiding ooit op een stukje. Feit is dat Bangkok op een welhaast onderhuidse-subliminal message-achtige wijze je portemonnee nog leger probeert te maken dan ‘ie al is na een avond buckets rumcola en Long Island Ice Tea cocktails slurpen op Koh San Road, de niet zo begenadigde barstreet van de Thaise hoofdstad.

Goed, het kost allemaal geen drol en dan is een reiziger al snel geneigd om toch effe wat flappen tevoorschijn te toveren. En dan zijn er ook nog strontvervelende Thaise salesmeneertjes die ‘aan een stukje upselling’ doen door je een tuktuk voor weinig aan te bieden. Terwijl je guesthouse 100 meter verderop zit. Kortom: je moet de hand op de knip houden.

Want zou jij ooit betalen voor reclame? Door de godganse wereld alleen al om twee doodeenvoudige redenen beschimpt en veracht. Omdat ze films consequent onderbreken en voetbalshirts lelijk maken (ja, ik doel nu op die van Vitesse. Damn you, YouFone). Het antwoord ‘nee’ is dus snel gegeven. Ik ga hier niet roepen dat reclame slecht is – hallo, Draadbreuk moet ook kunnen bestaan en bovendien lust ik zelfs na tien Chang-bier een extra gratis elfde – maar om er voor te lappen?

 

Woordgrappen met 'slippertje in Bangkok' zijn voor eigen rekening.

Woordgrappen met ‘slippertje in Bangkok’ zijn voor eigen rekening.

 

Zou je ooit een Uitzending Gemist-sneaker kopen? Ik dacht het niet. In Bangkok maak je echter de blits met YouTube-flipflops. En retro-camera’s zijn momenteel helemaal 2014, maar om nou met een hemdje van Canon rond te lopen?

Nee, ik ga geen spullen kopen die spullen verkopen. Sorry Bangkok. Als troost bestel ik nog wel een Long Island Ice Tea. Compenseert de boel een beetje.

 

Ook niet toegestaan: woordgrappen met canonnen en strakke shirtjes.

Ook niet toegestaan: woordgrappen met canonnen en strakke shirtjes.

 

Ger is enkele maanden in ‘Het Buitenland’ en op uiterst ongezette tijden en in totaal onbekende hoeveelheden doet hij verslag van wat hij daar meemaakt. Met een techy-sausje uiteraard.

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Herkenbaar, is dat op de kho San road. Waar ga je allemaal naar toe in Thailand? Ik heb nog wat leuke adressen! In Bangkok kan je bijvoorbeeld naar Gabages & condoms, erg grappig restaurant

  • G

   Ha Stijn,

   Ik heb vorig jaar zo’n beetje het hele noorden van Thailand gecheckt, en ben in Laos geweest. Deze keer pak ik o.m. eilanden, Cambodja en Vietnam. Nu richting Kanchanaburi. Iets met een trein, tjjgers en watervallen enzo.

   Tips zijn altijd welkom. Hoe en wanneer ik ze lees laat ik in het midden, maar (gebrekkig) wifi is nooit ver weg.

  • stijn v brummelen

   Ik ben op het moment in Cambodja, heb je nog tips voor Phom Penh?, en voor Siem Reap?

  • Ger

   Siem Reap moet je sowieso naar de Ankor Whaat bar. Volgens mij staat daar op de muur nog ergens Draadbreuk.nl. Pnomh Penh zat ik in het populairste backpackershostel, met een coole rooftopbar met Beerpong.

   Cultuurtechnisch moet je natuurlijk Ankor Wat en The Killing Fields zien. Tip: ga met de fiets vanuit Siem Reap naar Ankor Wat. Leuk stukkie. The Killing Fields is heel gek en bizar om te zien.

  • stijn v brummelen

   Naar de killing fields ben ik geweest. Zeer bizar inderdaad. Die bar ziet er grappig uit. Dat fiets idee klinkt ook erg leuk. Heel erg bedankt.

 2. IkBenBrian

  Leuk ‘verslagje’. Ik moet namelijk volgende week een verslag over Thailand klaar hebben, en gelukkig heb ik jou, Ger <3. Dankjewel!

 3. Sianto

  Haha, ja thailand is goedkoop!