Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

NYT: “Twee iPhone 6-modellen en twee smartwatches”

NYT: “Twee iPhone 6-modellen en twee smartwatches”
Bart
  • Op 5 september 2014

Apple zal volgende week dinsdag twee iPhone 6-modellen presenteren én twee smartwatches. Dat meldt de New York Times vandaag op basis van anonieme bronnen. De iPhones krijgen grotere schermen dan voorheen en om problemen met tekstinvoer te voorkomen zijn de telefoons voorzien van een modus om bediening met één hand mogelijk te maken.

Het gerucht dat de iPhone 6 in zowel een 4,7 als 5,5 inch model zou uitkomen gonst al maanden, maar de New York Times weet nu op basis van bronnen binnen Apple zeker dat dit klopt. De krant trapt ondertussen een open deur in door te stellen dat de grotere iPhone meer zal gaan kosten, maar maakt het goed met het nieuws dat de iPhone 6 bij de hoeken wat ronder afgewerkt is dan zijn voorgangers en daarmee lijkt op de nieuwe iPads.

Tekstinvoer met één hand

De stap van een vier inch iPhone 5S naar 4,7 inch of zelfs 5,5 inch model is fors en om tekstinvoer met één hand te blijven ondersteunen gaat Apple de interface aanpassen. Twee medewerkers van het bedrijf bevestigen dat er een modus komt die het besturen van apps en het schrijven van tekst met één hand mogelijk maakt. Deze functionaliteit kwamen we overigens eerder tegen bij de Galaxy Note van Samsung en de LG G3.

Apple iWatch (Smartwatch)

Naast de iPhone 6 gaat Apple dinsdag ook een smartwatch presenteren. Officieel heeft deze gadget nog geen naam, maar in de media duikt al tijden het voor de hand liggende ‘iWatch’ op. Als de berichtgeving in de New York Times klopt zal ook deze gadget in twee verschillende schermformaten uitkomen. Net als veel andere smartwatches en fitnessbandjes richt Apple zich op gezondheid, maar zouden zaken als de hartslagmeter en stappenteller veel accurater werken dan de huidige modellen op markt.

De smartwatch krijgt een flexibel scherm dat gemaakt is van synthetisch saffier en zou een stuk sterker moeten zijn dan glas. Daarnaast kan het horloge draadloos worden opgeladen. Apple zou hebben gewerkt aan een methode met zonne-energie, maar dat is volgens de NYT mislukt.

NFC in nieuwe gadgets

De smartwatch en de iPhone 6 krijgen een NFC-chip aan boord die het mogelijk maakt om mobiele betalingen uit te voeren. Apple zou een samenwerkingsverband zijn aangegaan met American Express, MasterCard en Visa om dit te realiseren. Zo zou de iPhone 6 dus ook als digitale portemonnee kunnen worden gebruikt.

Nederlandse prijs iPhone 6

Wat de nieuwe iPhones moeten gaan kosten weet de New York Times nog niet te melden, maar MobileCowboys heeft informatie uit een Nederlands retailsysteem waar de 16GB variant momenteel voor een krankzinnige €829 staat vermeld. Laten we hopen dat daar voor de lancering nog iets aan veranderd. De telefoon ligt binnen afzienbare tijd in de winkels. Dat komt overeen met de release van eerdere iPhones, die kort na de presentatie al te koop waren. Op de smartwatch moet nog even worden gewacht. Bronnen rondom het project verwachten dat het horloge van Apple pas in 2015 uit zal komen.

Aanstaande dinsdag (9 september) is de presentatie van Apple. Draadbreuk houdt je via twitter en de site op de hoogte van al het nieuws.

 

Draadbreuk over de iPhone 6

> Vijf redenen waarom wij de iPhone 6 nu al niet willen

> ‘Nieuwe’ iPhone 6 blijkt Android-telefoon (video)

> Vijf verschillende iPhone 6 smartphones op een rij