Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Panasonic DMC-CM1 definitief niet naar Nederland

Panasonic DMC-CM1 definitief niet naar Nederland
Ger
  • Op 16 juni 2015

De veelbesproken Panasonic DMC-CM1 smartphone komt definitief niet naar Nederland. Dat verklaarde Bart Derkx, Product Manager Digital Imaging van het Japanse bedrijf tegenover Draadbreuk.nl. “Het zou allemaal veel te ingewikkeld worden en dat is voor een testcase waarvan we het succes nog niet weten niet zo handig.”

In maart van dit jaar liet Panasonic nog weten ‘de opties te bekijken’ om de innovatieve cameratelefoon naar ons land te brengen. Dat is nu officieel van de baan. Derkx: “In deze nieuwe markt is er nog veel wat we niet weten, we zijn echt nog zoekende hoe we het allemaal moeten aanvliegen.”

Lastig prijspunt

De DMC-CM1 is de eerste smartphone van de fabrikant die in Europa beschikbaar is. Het toestel is te koop in de UK, Frankrijk en Duitsland en valt vooral op door zijn exceptioneel goede camera. Maar met een prijs van om- en nabij de 900 euro is het een dure gadget. “Iedereen is lovend over het product, maar de CM1 zit wel op een erg hoog prijspunt. Daardoor is hij voor lang niet iedereen geschikt.”

Panasonic DMC-CM1

 

Volgens de woordvoerder van Panasonic verkoopt de CM1 in Duitsland en Engeland ‘aardig’ en in Frankrijk ‘wat minder’. Exacte cijfers wil de elektronicagigant niet geven.

Opvolger Panasonic DMC-CM1

Of er een eventuele volgende editie van de DMC-CM1 komt is nog onduidelijk. “Ik hoop van wel. Het zou helemaal mooi zijn als die dan iets goedkoper en daardoor toegankelijker zou worden. Is dat het geval, dan willen wij hier in Nederland er zeker een graantje van meepikken.”

Panasonic presenteerde DMC-CM1 vorig jaar tijdens de Photokina in Duitsland.

Lees ook: Panasonic en smartphones: zeer ongelukkige match