Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy S6 Edge in beeld (video)

Ger
  • Op 2 maart 2015

Laten we er even heel duidelijk over zijn: die twee randjes zien er ontzettend tof uit. Het geeft een vlaggenschip als de Galaxy S6 net dat futuristische uiterlijk waar je stiekem op hoopt. Het slechte nieuws is alleen: dat was het ook wel. De randjes voegen aan functionaliteit bar weinig toe, terwijl ze de prijs behoorlijk opkrikken.

Anders dan bij de Galaxy Note Edge is er op de omgekrulde randjes geen plaats voor een compleet menu met snelkoppelingen en mini-apps. Samsung heeft een handjevol toepassingen bedacht die variëren van het tevoorschijn toveren van je favoriete contacten, tot het weergeven van een klokje voor als je ‘m naast je bed hebt. Verder licht het randje op als het toestel op zijn voorkant ligt, om aan te geven dat er iemand belt. Als je het goed ingesteld hebt kun je aan de kleur zien wie het is, en vervolgens besluiten om niet op te nemen. Wie belt er nou tegenwoordig nog joh?

Edge menu

Dat handjevol functies is te beheren in het speciale Edge Menu in de telefoon. Daarin kun je ook aangeven of de functie links of rechts op het scherm moet plaatsvinden. Het werpt de vraag op waarom er twee omgevouwen ‘edges’ op het beeldscherm zitten als je er maar een tegelijk kunt gebruiken. We hebben het niet nagevraagd, maar het antwoord luidt ongetwijfeld: “Omdat het kan”.

€ 75 per randje!

Verder is de Galaxy S6 Edge ‘gewoon’ een Galaxy S6 in alle opzichten. En dat werpt de vraag op of die randjes het extra geld waard zijn. Want de prijzen zijn niet kinderachtig. Samsung gooit gewoon schaamteloos € 150 euro bovenop de prijs van de gewone Galaxy S6. Dat is € 75 per randje, wat de goedkoopste Edge een adviesprijs geeft van € 849. Wil je de 128GB versie, dan moet je € 1049 ophoesten.

Ja hoor eens…

Lees ook:

Meer informatie over de specs van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge

Specs battle: Samsung Galaxy S6 vs. HTC One M9

5 Redenen waarom we geen Samsung Galaxy S6 hoeven.

5 Redenen waarom we best een Samsung Galaxy S6 willen.

Reacties

  1. Sven brandsma

    Tja, living on the edge hoor Samsung. Ik probeer heel hard te zoeken naar een functie voor de gebogen randjes…. Komt me echt niks te binnen.

    En toch ziet ie er best sci-fi uit.

    Nee, typisch Samsung, veel opsmuk weinig toegevoegde waarde…….Next!